Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV over huurwoning statushouders

Het college verwijst kortheidshalve naar de gegeven antwoorden door ons college op uw artikel 40-vragen van 22 oktober 2021. En het distantieert zich uitdrukkelijk van de (toekomst)beelden die de PVV-fractie schetst.

TWENTERAND – De PVV Twenterand stelt het volgende:  Inwoners van Vroomshoop hebben te horen gekregen dat binnenkort weer een gezin met statushouders in hun straat komt te wonen. Het betreft het  Willem Alexanderplein. Dit is in deze straat al het vierde statushouders-gezin dat in deze straat komt te wonen. Het Willem Alexanderplein is een straat die in trek is bij (jonge) woningzoekenden, die vandaag de dag 27 maanden moeten wachten op een woning (Bron: RTV Oost). Hebben de statushouders die in de genoemde straat komen wonen net zo lang moeten wachten op een woning als andere ingeschreven? Zo niet, waarom voert u de motie ‘Geen Voorrang Statushouders’ dan niet uit?

Het college verwijst kortheidshalve naar de gegeven antwoorden door ons college op uw artikel 40-vragen van 22 oktober 2021. En het distantieert zich uitdrukkelijk van de (toekomst)beelden die de PVV-fractie schetst. Zoals aangegeven bij de beantwoording  van 22 oktober 2021 is het huisvesten van statushouders een wettelijke verplichting, waarbij de uitvoering ligt bij Mijande Wonen. De gemeente Twenterand gaat dus primair niet over waar de statushouders in onze gemeente gehuisvest worden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Henk Wijngaard & Silvia ...
De Weg Naar Geluk
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe