Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Kerstactie Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen

Door een of meerdere financiële pakketten à € 17,50 te bestellen in de aangegeven winkels of over te maken op onderstaand bankrekeningnummer van de werkgroep, helpt u mee met deze hulp op maat!
NL07 RABO 0368 8448 54 o.v.v. ‘Kerstactie’   .

VRIEZENVEEN – 1989-nu. Vanaf december 1989 is de werkgroep actief in Roemenië, Hongarije en veel later ook in de Oekraïne. Vooral in Transsylvanië, het deel van het vroegere Groot Hongarije, dat na de Eerste Wereldoorlog werd ingelijfd bij Roemenië, wonen veel Hongaarse Roemenen. Zij werden jarenlang gediscrimineerd en met de rug aangekeken. Ze hoorden er niet bij en stonden achteraan in de rij als het ging om staatsondersteuning en onderwijs. Vooral in dat deel van Roemenië waren en zijn we nog steeds actief.

Hulpvraag.
De vraag naar hulpgoederen bleven maar komen in al die jaren. Gelukkig is er ook veel verbeterd, wegen zijn aangelegd, huizen en winkels gebouwd. Veel dorpen en steden zijn voorzien van waterleidingen en er zijn afvoersystemen gerealiseerd, maar in de veraf gelegen nog kleinere dorpen is er helemaal niets van dit alles. De wegen zijn er slecht, voorzieningen zijn er nagenoeg niet en ook de huisjes laten zeer te wensen over.

Hulp op maat.
De laatste jaren proberen de plaatselijke, diaconale groepen goed te kijken naar wie er echt hulp nodig hebben, zodat hulp op maat gegeven kan worden. Deze hulp bestaat uit broodnodige levensmiddelen als meel, olie, rijst, suiker en aardappelen. Medicijnen, financiële ondersteuning voor bezoek aan een dokter of ziekenhuis kunnen ook van levensbelang zijn en vaak niet te betalen. Diverse keren wordt gevraagd naar financiering hiervan, evenals brandhout voor het verwarmen van de huisjes, maar ook om te kunnen koken.

Coronaperiode.
En dan de coronatijd in genoemde landen. Dramatisch! Mensen zijn bang om zich te laten vaccineren en verdienen vaak niet genoeg om een test te betalen. Er zijn genoeg vaccins, maar de angst is groot, doordat berichten op de media mensen sterk beïnvloeden. In deze tijd worden ook daar de kosten voor levensonderhoud duurder en duurder. Prijzen voor elektra, water en de nodige levensmiddelen verdubbelen soms, maar de lonen zijn en blijven heel laag.

Kerstactie.
                            Daarom deze Kerstactie, zodat de van hulp afhankelijke medemensen in Oost-Europa ondersteund kunnen worden met die middelen, die het meest nodig zijn. Door een of meerdere financiële pakketten à € 17,50 te bestellen in de aangegeven winkels of over te maken op onderstaand bankrekeningnummer van de werkgroep, helpt u mee met deze hulp op maat! Is het juist in deze kersttijd niet fijn om te kunnen en te mogen geven?

Dank voor uw gift! Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen. (S.W.O.V.) NL07 RABO 0368 8448 54 o.v.v. ‘Kerstactie’

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Highway
Wat 'n Heerlijke Dag Van...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe