Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Inwoners kunnen meepraten over gemeentelijke woonvisie

De woningmarkt is voortdurend in beweging en daarom past de gemeente haar woonbeleid van tijd tot tijd aan.  De gemeente wil stimuleren dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn, zowel voor jong als oud, in de huur- en in de koopsector en uiteraard ook in alle kernen van Twenterand. Inwoners kunnen de geactualiseerde woonvisie bekijken en hun mening doorgeven aan de gemeente.

TWENTERAND – De woningmarkt is voortdurend in beweging en daarom past de gemeente haar woonbeleid van tijd tot tijd aan. Dat woonbeleid is opgeschreven in de zogeheten woonvisie. De gemeente wil stimuleren dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn, zowel voor jong als oud, in de huur- en in de koopsector en uiteraard ook in alle kernen van Twenterand. Inwoners kunnen de geactualiseerde woonvisie bekijken en hun mening doorgeven aan de gemeente.

Op de korte termijn zijn er in Twenterand meer woningen nodig. Daarom wil de gemeente ook dat er sneller woningen gebouwd worden. Daarbij ligt de focus op het bouwen van woningen die aansluiten bij de behoeften van de inwoners. Zo hebben starters het op dit moment moeilijk om een woning te vinden. Maar ook het aantal ouderen in onze gemeente groeit. Voor deze groep wil de gemeente voldoende woningen bouwen die ouderen helpen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. De gemeente vindt het ook belangrijk dat er voldoende aandacht is voor huisvesting van arbeidsmigranten, statushouders en woonwagenbewoners.

Betaalbaar en geschikt
Wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen vindt het belangrijk dat álle inwoners een betaalbare passende woning kunnen vinden. “We willen meer kansen bieden aan jongeren, geschikte woningen voor ouderen bouwen en ook specifieke woonvormen mogelijk maken, zoals woonwagenbewoning”, aldus Harmsen. “Naast bouwen voor de eigen inwoners, wil Twenterand ook een bijdrage leveren aan de regionale vraag naar woningen. Dit stimuleert namelijk uiteindelijk óók de woningbouw in Twenterand, draagt bij aan diversiteit in nieuwbouwwijken en versterkt de vitaliteit en leefbaarheid in de kernen.”

Actualiseren woonvisie
Omdat de wensen van inwoners nu eenmaal veranderen, verandert óók de manier waarop de gemeente Twenterand kijkt naar de woningbouw. Wat moet er gebouwd worden, voor wie en op welke plek? Dat staat in de woonvisie. Die is onlangs tegen het licht gehouden om te kijken of die visie nog wel aansloot bij waar tegenwoordig behoefte aan is. Om die visie actueel te maken, is onderzoek gedaan naar de lokale woonbehoefte en het woningbouwprogramma. Via participatieplatform Ikpraatmee konden inwoners en geïnteresseerden hun woonwensen kenbaar maken. Er zijn bovendien gesprekken geweest met makelaars en woningcorporatie Mijande Wonen. Tenslotte heeft ook de gemeenteraad tijdens het actualiseren van de woonvisie een inbreng geleverd.

Reacties worden verwerkt
Al die inbreng is verwerkt in een aangepaste woonvisie. Een concept dat vanaf 10 november vier weken ter inzage ligt. Inwoners mogen daar nog van alles van vinden. Dat kunnen ze schriftelijk doen door te mailen naar Niek Steenhagen van de gemeente Twenterand, via
n.steenhagen@twenterand.nl. Inwoners met vragen kunnen hem bellen op (0546) 840 840. De reacties worden beoordeeld en waar mogelijk verwerkt in de definitieve woonvisie. Over die definitieve versie buigt de gemeenteraad zich begin volgend jaar.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Wilma
Voor Een Pop Ben Ik Te G...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe