Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt op vragen PvdA/GL over drinkwatervoorziening Vitens

De fractie PvdA/GroenLInks vroeg of het college bereid is zich in te zetten voor een “maatschappelijk contract” tussen publieke en private partijen gericht op de borging van redelijke en billijke vergoeding bij het voordoen van schade als gevolg van drinkwateronttrekking.

TWENTERAND – De fractie PvdA/GroenLInks vroeg of het college bereid is zich in te zetten voor een “maatschappelijk contract” tussen publieke en private partijen gericht op de borging van redelijke en billijke vergoeding bij het voordoen van schade als gevolg van drinkwateronttrekking.

Het college antwoordt daarop het volgende:

Wij vinden het ook belangrijk, dat er een redelijke en billijke vergoeding van schade als gevolg van drinkwateronttrekking plaatsvindt. Het is daarvoor echter niet nodig een ‘maatschappelijk contract’ af te sluiten tussen publieke en private partijen. Er bestaat namelijk al een regeling voor schade die (vermoedelijk) is ontstaan als gevolg van het onttrekken van grondwater ten behoeve van de productie van drinkwater. Het heeft onze voorkeur daarbij aan te sluiten.

Bij een vermoeden van schade wordt dit niet door Vitens zelf beoordeeld, maar door de ACSG (Advies Commissie Schade Grondwater). Dit is een onafhankelijk instituut dat in opdracht van de provincie schade door veranderingen in het grondwater onderzoekt en een voorstel doet voor een schaderegeling. Vitens neemt een definitief advies van de ACSG daarom in principe altijd over. Wel zal Vitens eventueel gebruik maken van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen op het ontwerp advies, wanneer Vitens vragen heeft of van mening verschilt over de inhoud van het advies. Deze mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen wordt aan alle partijen geboden en is dus niet exclusief voor Vitens.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Rieki Verkooyen
Ja, Jij Kunt Gaan
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe