Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Wethouder Koster op bezoek in het Mobiele MaakLab

Mobiele MaakLab in de Bibliotheek Vriezenveen.

VRIEZENVEEN – Maandag 8 november brengt wethouder Koster een bezoek aan het Mobiele MaakLab in de bibliotheek in Vriezenveen. Het MaakLab is een Technieklab waar kinderen op een verkennende en creatieve manier aan de slag kunnen gaan.   “Alle kinderen moeten de mogelijkheid krijgen zich te kunnen ontwikkelen tot creatieve makers en denkers. Het spelen en experimenteren in een Maakplaats kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren”, aldus wethouder Koster.

Daarom heeft Tetem, een onderzoekend presentatieplatform op het gebied van creatief maken en denken, een aantal ‘Mobiele Labs’ ontwikkeld die geschikt zijn voor het werken met kinderen vanaf 10 jaar. Van 1 t/m 13 november gaan de jongerenwerkers en bibliotheekmedewerkers in dit technieklab aan de slag. Zij zijn getraind als LabCoach en helpen de bezoekers van het lab de techniek veilig en deskundig te bedienen. Tijdens het bezoek van wethouder Koster zijn de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Pölle uit Vriezenveen bezig in het MaakLab.

De mogelijkheden zijn oneindig
De mogelijkheden in het MaakLab zijn oneindig. Zo zijn er onder andere verschillende ontwerpprogramma’s waarmee je digitaal 3D kan ontwerpen en staan er 3D printers klaar om de ontwerpen te printen. Met een lasersnijder kun je in hout graveren en heel precies papier snijden. De foamsnijder helpt met het maken van grote vormen en bij stickers en stencils (ook op textiel) ontwerpen wordt de techniek van de snijplotter uitgelegd. Wie liever wearables maakt kan aan de slag met de digitale borduurmachine. En wil je ergens een replica van maken dan biedt de 3D scanner uitkomst.

Groep 7 en 8
Voor een bezoek aan het Technieklab worden de groepen 8 (of 7/8) van de basisscholen in Vriezenveen uitgenodigd. De leerlingen krijgen een rondleiding en demonstratie in het Maaklab en gaan daarna zelf aan de slag met het maken van een kunstige robot.

Ervaar het zelf!
Het Maaklab heeft ook vrije openingstijden voor kennismaking en om zelf aan de slag te gaan:
Zaterdag 6 november van 10.30 – 13.30 uur
Woensdag 10 november van 13.00 – 16.30 uur
Zaterdag 13 november van 10.30 – 13.30 uur

Iedereen vanaf 6 jaar is van harte welkom in de Bibliotheek, Jonkerlaan 4 in Vriezenveen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Belvauer Jonge
Borzicka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe