Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over waterwinning

Het klopt inderdaad dat Vitens de waterwinning in het Hammerflier wil uitbreiden naar 5 miljoen kubieke meter/jaar.  Gezien de uitkomsten van het onderzoek naar de oorzaken van de problematiek rond het kanaal Almelo – de Haandrik hebben wij Vitens gevraagd de effecten te actualiseren.

TWENTERAND – Op vragen van GBT Twenterand over de waterwinning door Vitens in het Hammerflier antwoordt het college als volgt:

Het klopt inderdaad dat Vitens de waterwinning in het Hammerflier wil uitbreiden naar 5 miljoen kubieke meter/jaar. Destijds (1993) bij de vergunningverlening door de provincie aan Vitens om in het Hammerflier maximaal 5 miljoen m3 grondwater/jaar te onttrekken zijn de noodzakelijke onderzoeken uitgevoerd. In 2008 is voor de wijziging van de vergunning nogmaals summier de situatie beoordeeld. Echter, omdat dit al lang geleden is en de onderzoeken mogelijk verouderd zijn, hebben wij Vitens gevraagd deze onderzoeken te actualiseren in het kader van de aangevraagde bestemmingsplan herziening (ten behoeve van het realiseren van een nieuw productiebedrijf door Vitens).

Gezien de uitkomsten van het verdiepend onderzoek naar de oorzaken van de problematiek rond het kanaal Almelo – de Haandrik hebben wij Vitens gevraagd de effecten te actualiseren. Daarna nemen wij een besluit over de bestemmingsplanprocedure.

De nieuwe drinkwaterwinning Vriezenveen- Daarle-Daarlerveen is nog volop in ontwikkeling. Met enige regelmaat hebben wij daarover overleg met Vitens. Binnenkort wordt gestart met de Milieu Effect Rapportage (MER), die eind 2022 wordt afgerond. Overigens is het doel van een MER de milieueffecten in beeld te brengen en te kijken of een ontwikkeling überhaupt mogelijk/wenselijk is op die locatie. Twenterand is bevoegd gezag voor de bestemmingsplanprocedure en heeft een rol bij de ruimtelijke inpassing van de waterwinning.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Andy de Wit
Dali, Dali
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe