Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Eerste Tenx9 in café De Piep’n

Het volgende evenement van Theater Turf is op zaterdag 30 oktober met de cabaretgroep ‘Twente Plat’. Dit wordt gehouden in CCK2. Voor inlichtingen zie www.theaterturf.nl

VRIEZENVEEN – Theater Turf heeft haar eerste Tenx9 voor dit culturele seizoen georganiseerd in café De Piep’n aan het Oosteinde in Vriezenveen.
Vorige week woensdag waren er 7 vertellers actief om hun waargebeurde verhalen in 10 minuten over te brengen op het publiek. Dat waren zeer verschillende verhalen.

Een betoog waarom een baard en snor belangrijk waren voor deze verteller en wat deze haargroei wel voor hem betekende was de opening, waar het gretige publiek hartelijk om kon lachen. Een reisverhaal in het buitenland dat eindigde bij de dokterspraktijk, bijzondere momenten als natuurliefhebber en vogelteller, een fietstocht die eindigde in een windhoos en andere levensverhalen werden verteld in de gezellige omgeving van deze lokale Nederlandse pub. Er viel veel te lachen tijdens de ontboezemingen van de vertellers en dat was ook de bedoeling van dit programmaonderdeel van Theater Turf.

Tenx9 vindt haar oorsprong in Ierland, Belfast, waar na de geloofsstrijd iemand probeerde de mensen weer met persoonlijke verhalen bij elkaar te brengen. Negen mensen die in tien minuten hun waargebeurde verhaal vertellen. Na negen minuten volgt er een venijnige tik op het glas van de scheidsrechter: nog 1 minuut. In Vriezenveen nam Joke Bladder haar taak woensdag zeer serieus op, maar de verteller mocht toch zijn of haar ontboezeming afronden.

De organisatoren Bladder en Vrielink hoopten op negen vertellers, maar moesten het doen met 7 mensen deze keer.
Voor degene die het gemist heeft en toch ook eens zijn of haar verhaal kwijt wil, krijgt een herkansing: op 20 april wordt er nogmaals een vertelronde gehouden. Natuurlijk weer in Café de Piep’n.

Het volgende evenement van Theater Turf is op zaterdag 30 oktober met de cabaretgroep ‘Twente Plat’. Dit wordt gehouden in CCK2. Voor inlichtingen zie www.theaterturf.nl

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe