Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Tiental DETO boekt zakelijke overwinning op Noordscheschut

Komende zaterdag  is de nummer 3 van de ranglijst RKAV Volendam te gast op “Het Midden”. Aftrap 14.45 uur.

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag stond het restant van de op 25 september gestaakte wedstrijd tegen Noordscheschut op het programma. Dit betekende dat DETO in de resterende 73 minuten met tien man, vanwege de vroege rode kaart van Ferdi ter Avest, de 1-0 voorsprong moest zien om te zetten in een driepunter. Een driepunter die strikte noodzaak was, want verlies betekende een plek onder de beruchte streep en winst betekende een plek in het linker rijtje in de grote middenmoot in de hoofdklasse B.

De wedstrijd werd met dezelfde scheidsrechter als op 25 september, de heer Van der Werff, hervat op de plek des onheils met een vrije trap voor de gasten uit Noordscheschut. De gasten hadden ondertussen in de afgelopen weken ook hun eerste winstpartijen geboekt tegen Flevo Boys en ONS Sneek. DETO liet in de beginfase Noordscheschut het spel maken en probeerde met de voorwaartsen Hans Matti en Kai Wesselink er razendsnel uit te komen in de omschakeling. Noordscheschut probeerde met veel lange ballen om de gelijkmaker te forceren, echter werd menig keer afgevlagd wegens buitenspel of er werd wel ingegrepen door de DETO defensie, die deze middag haar zaakjes keurig op orde had en geen moment in de problemen kwam. DETO kwam er gaandeweg in de eerste helft een paar keer gevaarlijk uit, echter miste de precisie om verder weg te lopen van de gasten.

Dat deed het wel direct in de tweede helft. Deze was nauwelijks begonnen of Kai Wesselink ontsnapte aan zijn bewaker en had vrije doortocht naar doelman Roy Boertien. Wesselink faalde niet en schoot de bal fraai in de verre hoek: 2-0. Ook kort na deze treffer was DETO even dicht bij de 3-0 maar de voorzet van Matti viel net niet goed om doel te treffen. Na de 2-0 werd de sfeer in het veld wat grimmiger. DETO geloofde het wel en de gasten wilden wel maar konden deze middag geen vuist maken waardoor er her en der wat irritaties ontstonden en er ook enkele gele kaarten werden genoteerd. Met nog een half uur op de klok was het wederom aanvoerder Kai Wesselink die over links richting doel trok en binnen de beruchte lijnen werd aangetikt: strafschop DETO. Het was de aanvoerder zelf die het vonnis voltrok: 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld voor zover dat nog niet het geval was.

DETO deed met deze overwinning goede zaken. Het klom naar de linkerkant van de ranglijst en staat middenin de brede middenmoot. Komende zaterdag wacht een nieuwe krachtproef. Dan kan DETO weer met 11 man aantreden en is de nummer 3 van de ranglijst RKAV Volendam te gast op “Het Midden”. Aftrap 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens  DETO Twenterand – Noordscheschut (restant gestaakte wedstrijd 25-9-21)
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: De heer R. van der Werff
Assistent scheidsrechters:  De heren I. Groothuismink en N. Groenbroek
Gele kaarten:  Hoeseb Yakob en Roberto Stopel (DETO) / Nick Koster, Robin Sikken, Jesse Steenbergen en Danny Bouwman (Noordscheschut)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Ferdi ter Avest (25-9-2021)
  2. 2-0 Kai Wesselink
  3. 3-0 Kai Wesselink (pen.)

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Karlo Borghuis, Tim Pothast (85. Koen Fleer), Hoeseb Yakob (88. Niels Eshuis), Kai Wesselink (88. Mart Zwiers), Hans Matti (57. Tygo Huisman)

Opstelling Noordscheschut:

Roy Boertien, Robin Sikken, Kevin van Dalen, Ton Kamping, Aron Boer (39. Rijnald Vos), Danny Bouwman, Jesse Steenbergen (80. Rick Veldman), Danny Kiekebelt, Jos Kroezen, Nick Koster, Mees Vos (80. Damian Smand)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Oliver Haidt
Ich Denk An Rhodos
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe