Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

ZorgAccent organiseert bijeenkomst ‘Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is’

De bijeenkomst is op dinsdag 23 november 2021 in het Medisch Centrum, Zeearend 2 in Almelo van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk bij Tom Hulleman via onderstaand telefoonnummer 06 – 38 40 38 51 .

ALMELO – Tom Hulleman is slaapoefentherapeut en hij merkt in de praktijk dat er meer mensen zijn met slaapproblemen dan voor de coronacrisis. ‘Mensen zijn uit hun ritme en door het thuiswerken wordt er over het algemeen minder bewogen en zijn mensen minder buiten. Ook daardoor bouw je minder slaapdruk op. Dit zijn direct aandachtspunten voor een betere nachtrust in deze ongewone tijd.

Meer weten over beter slapen?
ZorgAccent organiseert een bijeenkomst ‘Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is’ op dinsdag 23 november 2021 in het Medisch Centrum, Zeearend 2 in Almelo van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk bij Tom Hulleman via onderstaand telefoonnummer. 

Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips, adviezen en worden u enkele technieken en een slaapoefening aangeleerd om beter te slapen en energieker de dag te kunnen beginnen.

Hoe ontstaat een slaapprobleem?
Er kunnen meerdere factoren zijn die onze slaap beïnvloeden. Sommige factoren beïnvloeden ons voor onze slaap zoals licht, stress en bewegen. Andere factoren beïnvloeden ons tijdens onze slaap zoals geluid, licht en bepaalde gewoontes. Ook kunnen verkeerde overtuigingen, aannames maar ook werkwijzen onze nachtrust negatief beïnvloeden. De mate van invloed is per persoon echter wisselend. Hierdoor is te verklaren dat niet iedereen in dezelfde omstandigheid een slaapprobleem heeft.

Zorg voor vaste rituelen
Het belangrijkste is om zoveel mogelijk het oude ritme vast te houden. Ga op dezelfde tijd naar bed en sta op zoals je gewend was vóór corona. Zorg voor vaste rituelen voor het slapen gaan zodat het lichaam zich alvast voorbereidt op de slaap. Ga bijvoorbeeld een half uurtje lezen, een kopje thee (cafeïnevrije) drinken, de deuren op slot doen en de lichten uit. Ga even douchen of wassen en ga lekker naar bed in een donkere en koele kamer.

Als oefentherapeut is Tom Hulleman een specialist in het optimaliseren van het slaapgedrag. U zult tijdens de bijeenkomst ervaren hoe u uw slaapomstandigheden door onder andere uw dagritme, voeding en lichaamsbeweging kan verbeteren.

Aanmelden en meer informatie over de bijeenkomst of slaaptherapie?
Contact: Tom Hulleman T: 06 38 40 38 51 of E: info@oefentherapie-almelo.nl
Kosten: € 5 per persoon inclusief koffie/ thee en materialen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe