Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Cultuurcafé Comeback Cultuur!

Kom dan naar de bijeenkomst die plaatsvindt op 19 oktober in Het Punt te Vroomshoop. Aanvang 19.30 uur. Organisaties kunnen zich opgeven via info@cultuurmakelaar.com

TWENTERAND – “Wij zorgen ervoor dat alle inwoners van onze gemeente voor kortere of langere tijd actief zijn met kunst en cultuur!” Want cultuurbeoefening draagt bij aan onze levensvreugde: het geeft voldoening en laat in kleur, klank, vorm en woord ervaren hoe mooi en veelzijdig we zijn. Maar ook, wie we zijn. Een belangrijke rol om de Twenteranders hiertoe te verleiden en te begeleiden is aan de georganiseerde amateurkunst en erfgoedorganisaties.

Echter, de samenleving Twenterand verandert snel. Dat valt des te meer op nu wij [hopelijk] de beperkingen door corona achter ons laten. Iedere organisatie voor kunst en cultuur zal dit beamen. Hoe kunnen we als vereniging of stichting excelleren in die turbulente samenleving? Hoe geven we inhoud aan de uitdagingen waarvoor we staan? Meer hierover? Kom dan naar de bijeenkomst die plaatsvindt op 19 oktober in Het Punt te Vroomshoop. Aanvang 19.30 uur.

Het is de start van een traject van een jaar waarbij we worden begeleid door Studio Vers Bestuur (provincie Overijssel). Studio Vers Bestuur houdt zich bezig met de maatschappelijke veranderingen. Ferenc van Dam is het gezicht van Studio Vers Bestuur en zal op 19 oktober aanwezig zijn.

Daarbij willen we vooral in gesprek met elkaar om van daaruit het gezamenlijke traject te ontwikkelen. Dat doen we niet alleen in Twenterand, maar brengen jullie ook in contact met andere organisaties in Overijssel die voor vergelijkbare uitdagingen staan. Meer info is te zien in het webinar dat op 22 september plaatsvond. De Vriezenveense Harmonie en cultuurmakelaar Eléon de Haas hebben daar hun medewerking aan verleend: https://youtu.be/YlGPKwhc7ko .

U kunt zich opgeven via info@cultuurmakelaar.com
Er zijn al enkele organisaties die zich naar aanleiding van de webinar en eerdere berichtgeven hebben aangemeld. U hoeft zich niet opnieuw aan te melden. Ook organisaties die reeds gestart zijn met een deskundigheidsbevorderingtraject (o.a. via het Informatiepunt Vrijwilligerswerk) zijn van harte welkom. Want, we willen van elkaar leren!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe