Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Ondertekening bruikleenovereenkomst fietsroute Den Ham e.o.

Binnenkort wordt een (fiets)route met informatieborden langs cultuurhistorische bezienswaardigheden aangelegd in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk.

Meer te weten komen over de historie van Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk?
Binnenkort wordt een (fiets)route met informatieborden langs cultuurhistorische bezienswaardigheden aangelegd in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk.

Binnenkort wordt er wederom een leuke buitenactiviteit gerealiseerd in onze gemeente. De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop maakt een interactieve cultuurhistorische (fiets)route mogelijk in Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk. Deze route draagt er, wat de vereniging betreft, aan bij dat zowel inwoners als toeristen worden geïnformeerd over voor deze dorpen historische plekken. Op de route worden informatieborden en QR-codepaaltjes geplaatst. De fietsroute wordt mede mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een bedrag uit de regeling kernbudgetten. Het college van B&W is zeer verheugd met dit initiatief. Het blijkt maar weer dat er in de gemeente Twenterand veel inwoners wonen die een actieve bijdrage leveren aan het nog mooier maken van onze dorpen.

Wethouder Harmsen, een echte fietsliefhebber, is blij met deze fietsroute. “Toeristen en zeker onze inwoners komen met dit initiatief meer te weten over de cultuurhistorische waarde van bepaalde panden of plekken. En dat allemaal op de fiets. Een goede combinatie wat mij betreft.”

Bevorderen van inwonersparticipatie
Bij de installatie van het college in 2018 was het de wens van de nieuwe coalitie om de Twenterandse samenleving het gevoel van eigenaarschap over wat er in hun gemeente gebeurt terug te geven. Vertrouwen terugwinnen door vertrouwen te geven in de samenleving om zelf met initiatieven te komen. Een manier van besturen te introduceren die laat zien dat de politiek ván en vóór de inwoners is.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Joey T & Lynn Marie
Alpine Reunion Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe