4°C
Bewolkt

  Winst voor DETO tegen Quick’20

  Voetbal

  OLDENZAAL - DETO heeft de afgelopen week twee oefenduels afgewerkt. Waar dinsdag thuis met 0-3 werd verloren van derdedivisionist Excelsior’31 uit Rijssen, daar werd zaterdag de laatste test voor de competitie met 2-4 gewonnen tegen zondaghoofdklasser Quick’20 in Oldenzaal. En deze laatste oefenwedstrijd bood zeker perspectief voor de competitie in de Hoofdklasse B die komende zaterdag voor DETO begint met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AVV Swift.

  Al na 9 minuten kopte Maarten Jansen de 0-1 binnen na een afgemeten voorzet van Kevin Aman. Op het kwartier verdubbelde Ferdi ter Avest de score, toen hij na een steekpass van Soumaoro vrij voor doelman Peterman van Quick werd gezet: 0-2. Oud Excelsior’31 spits Cem Köse bracht Quick na 25 minuten terug in de wedstrijd met een rake kopbal: 1-2. Kort daarna was het wederom Maarten Jansen die uit (meer...)

  DOS’37 is gestart met haar project ‘Gelijke Kansen’

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - Afgelopen week zijn de spelers en speelsters van de JO8-, JO9- en JO10-teams van DOS’37 gestart met het nieuwe project ‘Gelijke kansen’. Hoofd Jeugdopleiding Marc Meier gaf met een korte uitleg aan de spelertjes het startsein voor de eerste training ‘in nieuwe stijl’ : dezelfde oefenstof voor alle kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie! Alle kinderen waren ontzettend enthousiast en deden fanatiek mee met de verschillende oefeningen!

  In de komende periode zal het project binnen DOS’37 meer vorm krijgen. Op de maandag zullen de kinderen in verschillende samenstellingen (kleine groepjes met veel individuele aandacht) de loopcoördinatie-, techniek- en 1-tegen-1 oefeningen afwerken. Tijdens deze oefeningen zullen ze door de verschillende trainers van hun eigen leeftijdscategorie worden geholpen, de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

  Op de 2e trainingsdag (woensdagavond voor de JO8 en JO9 en donderdagavond voor de JO10) gaan de kinderen met hun eigen team aan de slag met verschillende techniek-, afwerk- en partijvormen. Hierbij worden ze, in blokken van 3 weken, getraind door een vast(e) trainer/trainersduo. Deze trainers zullen in deze periode het team ook op de zaterdag begeleiden.

  Door het rouleren van de (meer...)

  Vroomshoopse Boys verslaat VKW met ruime cijfers

  Voetbal

  VROOMSHOOP - Op het eigen kunstgrasveld van de Bosrand ging Vroomshoopse Boys voortvarend van start tegen VKW uit Westerbork. De zondag eersteklasser van Karlo Meppelink, oud-hoofdtrainer van de Boys, had vorig seizoen nog op een haar na het hoofdklasserschap gemist.
  Het klassenverschil was niet te zien, integendeel. Het gretig ogende Vroomshoopse Boys was de baas op het veld en combineerde naar hartenlust. Na 9 minuten doelpuntte Jordy Harms namens de Boys met een schot vanuit de draai. In de 18e minuut bediende Ramon de Jong vanaf rechts de diepgaande middenvelder Jos Hutten, die doel trof. 2-0. Een minuut later was het alweer raak, toen Jordy Harms vanaf 20 meter verwoestend uithaalde: 3-0. Na 26 minuten hielp vleugelverdediger Jesper Derks de gasten een handje door de bal achter de kansloze keeper Chiel Sickman in eigen doel te tikken: 3-1.
  Na een half uur vergrootte Ramon de Jong de score met een geplaatst schot van afstand: 4-1. De Boys bleef aanvallen en dat leidde niet veel later bijna tot de 5-1. Jesper Derks brak door op rechts en Jordy Harms kon net geen zuivere hattrick fabriceren door de bal via een verdediger van VKW over te schieten. Op slag van rust viel het vijfde doelpunt wel na een hard schot van Juliën Derks: 5-1.

  DETO Twenterand wint ook tweede oefenduel

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - DETO speelde zaterdag haar tweede oefenduel en wel tegen Enschedese zondag eersteklasser Rigtersbleek. Een bekend team voor de nieuwe DETO trainer Otto Krabbe die Rigtersbleek deze zomer verruilde voor de Vriezenveense hoofdklasser.
  In de eerste helft ontspon zich een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Net toen iedereen dacht dat er met een 0-0 stand gepauzeerd zou gaan worden, kreeg DETO in de slotminuut van de eerste helft een strafschop toen Maarten Jansen opzichtig onderuit werd getrokken in de zestien. Jansen zelf voltrok het vonnis en zette DETO zo op een 1-0 ruststand.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›