4°C
Bewolkt

  Zure nederlaag TOP tegen EKCA

  Korfbal

  VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de laatste veldwedstrijd van 2019 op het programma. Tevens was het ook de eerste return wedstrijd. EKCA uit Arnhem was de tegenstander. Deze ploeg staat bekend om haar langzame spel en de zakkende heren. In de heenwedstrijd verloor TOP in een moeizame wedstrijd met 7-6. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Timmerman. Zoals eerder benoemd is EKCA een korfbalploeg die in een erg laag tempo speelt. Hierdoor komt TOP minder tot aanvallen toe maar ook EKCA krijgt hierdoor minder goede kansen. Met gevolg dat er weinig doelpunten vielen. Bij rust stond een magere 4-3 stand op het scorebord.

  In de rust werd aangegeven niet in het tempo van EKCA mee te gaan. Dit lukte in het begin aardig voor de toppers. Ze liepen uit naar een verschil van 3 , 8-5. EKCA toonde echter veerkracht en wist door middel van scores van grote afstand bij 8-9 voor het eerste op voorsprong te komen. TOP probeerde met enkele wissels het tij nog te keren en wist nog eenmaal gelijk te komen 9-9. EKCA gooide enkele (meer...)

  Amicitia beleeft off-day tegen Noviomagum

  Korfbal

  VRIEZENVEEN - De aankondiging vooraf was duidelijk: de winnaar van Amicitia tegen Noviomagum blijft zicht houden op aansluiting bij de kopgroep in de poule. De verliezer gaat voorlopig de wachtkamer in en moet zich zo snel mogelijk zien te handhaven in de Eerste klasse van het veldkorfbal.
  De uitwedstrijd in Nijmegen bij de start van het seizoen werd verloren en dat verraste velen. Vervolgens werd ook de wedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren nipt verloren. Daarnaast kon de Toyota Drent formatie vijf winstpartijen bijschrijven wat resulteerde in een voorlopige gedeelde tweede plaats in de poule. Amicitia was uit op eerherstel en wilde de goede reeks van de afgelopen weken voortzetten.

  TOP loopt tegen ruime nederlaag aan

  Korfbal

  ZWOLLE - Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart aan. Deze ploeg draait net als TOP bovenin mee in de competitie. Bij TOP had oudgediende Jeffrey Bakker een basisplaats. Hij verving de geblesseerde Martin Bakker. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Noordaa.
  Oranje Zwart begon sterk aan de wedstrijd en wist binnen no-time een 3-0 voorsprong te nemen. Nadat TOP haar eerste doelpunt had gemaakt gingen de scores over en weer. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 7-5 op het scorebord. Toen brak er een fase aan waarin Oranje Zwart erg scherp schoot en TOP niet tot scores wist te komen. De ploeg uit Zwolle scoorde 6 scores op rij. De ruststand bedroog 13-5.

  Amicitia blijft punten verzamelen

  Korfbal

  VRIEZENVEEN - Op een drukbezocht sportpark Het Midden speelde Amicitia tegen De Wâlden. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan voordat de zaalcompetitie begint moet de Toyota Drent formatie punten scoren om bovenin de veldpoule een rol van betekenis te blijven spelen.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›