4°C
Bewolkt

  DETO laat dure punten liggen in Buitenpost

  Voetbal

  BUITENPOST - DETO speelde op 2e Paasdag het inhaalduel tegen het Friese Buitenpost. Winst zou betekenen dat DETO alles weer in eigen hand zou hebben in de strijd onderin en winst voor Buitenpost zou betekenen dat de Friezen zich vrijwel zeker zouden handhaven in de hoofdklasse. Kortom de belangen waren groot deze middag. De Vriezenveners, die in dezelfde opstelling speelden als tegen DUNO afgelopen zaterdag, lieten er dan ook geen gras over groeien in Friesland en maakten vanaf de aftrap hun bedoelingen duidelijk.

  Al in de 2e minuut werd een voorzet op Kevin Peppels door de spits knap uitgespeeld en achter de verbouwereerde doelman van Buitenpost geschoten: 0-1. Lang kon DETO niet genieten van de voorsprong want bij de eerste de beste Friese tegenaanval werd Stan Nijhuis onderuit geduwd waarna Stan de bal noodgedwongen met de hand raakte en de scheidsrechter tot ontsteltenis van DETO naar de stip wees. (meer...)

  Knappe winst op DUNO biedt perspectief voor DETO

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - DETO mocht afgelopen zaterdag eindelijk weer aan de bak in de competitie nadat het twee weken niet in actie was gekomen vanwege trieste omstandigheden bij de tegenstanders. Tegenstander deze middag was DUNO uit Doorwerth. Geen gemakkelijke opgave voor DETO want de statistieken gaven aan dat DUNO tot nu toe altijd de winnende ploeg was geweest tegen de Vriezenveners. En winst was nodig voor DETO om in de race te blijven voor handhaving in de hoofdklasse.

  Onder fantastische weersomstandigheden werd er afgetrapt en net als deze week in de Champions League werden de eerste kansen direct aan beide kanten tot doelpunt gepromoveerd. Al in de tweede minuut kon Roy Talsma namens DUNO, na slecht ingrijpen van de DETO defensie, zomaar doorlopen richting het doel van DETO. Talsma faalde niet oog in oog met Van Zaltbommel en schoot hard en diagonaal binnen: (meer...)

  Prima overwinning v.v. Den Ham

  Voetbal

  ZWOLLE - Met nog vier wedstrijden te spelen om eventuele PD wedstrijden te ontlopen deed Den Ham deze middag in de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 prima zaken door een 1-3 overwinning. Binnen twintig minuten zou zelfs een 0-3 stand al mogelijk zijn geweest. Een inzet van Thomas Remmink in de 12e minuut werd door Dennis Schotanus op onnavolgbare wijze van de doellijn gehaald. Slechts enkele minuten later was er een keihard schot op de lat van Luuk Kuiper, dat beter had verdiend, en even daarna was het opnieuw Thomas Remmink die zijn inzet zag gekeerd.
  Gedurende het eerste half uur had Be Quick’28 dan ook weinig in te brengen. Via een doelpunt van Luuk Kuiper kwam Den Ham dan ook verdiend op voorsprong in de 31e minuut na goed voorbereidend werk van Roy Zorgdrager.

  Daarna sloop er toch wat onachtzaamheid in het Hammer spel. Doelman Ekkel moest is de 43e minuut tot twee maal toe alle zeilen bijzetten om een Zwols doelpunt te voorkomen. Op slag van rust was hij echter kansloos op een inzet van Hugo Winkeler, zodat de beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee konden.

  Na de pauze gaf Den Ham opnieuw vol gas. Na een mooie aktie van Rane Kootstra (meer...)

  Weer geeft Voorwaarts voorsprong uit handen

  Voetbal

  HOLTEN - Onder prachtige omstandigheden begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut de eerste kans. Mauro Slatius zette goed door en voor. Tim Harms schoot echter in vrije positie naast. In de 4e minuut was het wel raak. Een matige corner van Roy de Lange werd door iedereen gemist, niet door Tim Harms, die bij de 2e paal geheel vrij stond en zijn eerste competitiedoelpunt maakt na 3 jaar afwezigheid: 0-1. De goede start kreeg, onbegrijpelijk, geen vervolg. De druk was meteen weg, afstanden tussen de linies werden te groot en Blauw Wit kreeg zodoende meer grip op de wedstrijd. Dit leverde al in de 18e minuut de gelijkmaker op. Voor de zoveelste keer uit een hoekschop. Bij de 1e paal kon Remon Muller ongehinderd inkoppen:1-1.

  In het restant van de 1e helft bleef het initiatief bij de thuisploeg, zonder echt gevaarlijk te worden.

  Na rust een ander spelbeeld. De eerste minuten waren voor Voorwaarts, met kansen. De grootste in de 49e minuut. Mauro kon een, iets te scherpe voorzet van Roy net niet binnen glijden. Vanuit het niets nam Blauw Wit in de 53e minuut een voorsprong. Bjorn Wessels liet zich afbluffen (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›