4°C
Bewolkt

  Walking Footbal Twenterand genomineerd voor subsidie van het Menzisfonds

  Voetbal

  TWENTERAND - Dit jaar dienden 16 organisaties een aanvraag in bij het MenzisFonds, met verschillende ideeën om leefkracht in de regio Twente te verbeteren. De selectiecommissie van de Ledenraad van Menzis heeft 12 van deze projecten genomineerd. Onder de genomineerden met de meeste stemmen verdelen wij € 25.000 om de initiatieven die u belangrijk vindt te financieren. Het Walking Footbal project van Twenterand is een van de genomineerden. Iedere vrijdagmiddag kunnen ouderen van de gemeente Twenterand zich sportief en sociaal inzetten op sportpark 't Twistveen, de thuishaven van v.v. Voorwaarts.

  Sportlust Vroomshoop speelt zich veilig in de 4e klasse

  Voetbal

  VROOMSHOOP - Sportlust heeft zich afgelopen zondag op eigen sportpark middels een 2-1 overwinning op vv Diepenheim gehandhaafd in de 4e klasse. Op een sfeervol sportpark De Bosrand was de thuisploeg vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en boekte een terechte overwinning, waarmee klassebehoud veilig werd gesteld. Veel bezoekers hadden op Vaderdag de weg naar het sportpark gevonden om de finale tussen Sportlust (12e in 4A, 24 punten uit 24 wedstrijden) en vv Diepenheim (12e in 4B, 22 punten uit 26 wedstrijden). Sportlust had vorige week overtuigend gewonnen van vv Marienheem (3-0) en Diepenheim had thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SVV’91, maar in de verlenging alsnog met 5-1 gewonnen. Die verlenging had de bezoekers vertrouwen gegeven. Zij waren ook met veel supporters naar Vroomshoop gekomen.

  Het publiek dat op tijd binnen was, zag een thuisploeg die werkelijk uit de startblokken schoot. Al na een dikke minuut pakte Sportlust een voorsprong. Jesper de Jager gooide een vrije trap in het strafschopgebied, waar Simon Spoor vol overgave de 1-0 in de verre hoek kopte. Dat maakte direct de verhoudingen duidelijk. Sportlust was uitstekend voorbereid en vooral in het eerste kwart van de (meer...)

  DETO Twenterand loopt met 8 x 8 toernooi vast vooruit op seizoen 2018/2019

  Voetbal

  VRIEZENVEEN - Onder prachtige omstandigheden werd zaterdag 16 juni op ons sportpark het midden te Vriezenveen bij DETO Twenterand een 8 tegen 8 toernooi voor JO10 teams gespeeld. Waarom was er gekozen voor 8 tegen 8 ? De pupillen onder 8 en onder 9 speelden vanaf het seizoen 2017/2018 al in de vernieuwde opzet op een bijna kwart veld (42,5m x 30m), wedstrijden 6 tegen 6. De pupillen onder 10 gaan dit vanaf het komende seizoen 2018/’19 ook doen. Ook voor de pupillen onder 11 en 12 gaat er veel veranderen. Zij gaan het komende seizoen spelen in de 8 tegen 8 vorm, op een kleiner veld (64m x 42,5m).

  Het is dan ook mooi dat een groep enthousiastelingen binnen DETO Twenterand, het initiatief hebben genomen om, als voorbereiding op wat komen gaat, een toernooi te organiseren voor ONDER 10 (nieuwe onder 11) waarbij in de nieuwe opzet zal worden gespeeld. De nieuwe wedstrijdvormen zijn erop gericht om de jongere voetballers meer in aanraking te laten komen met de bal. Wie wil dit nou niet? DETO (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›