4°C
Bewolkt

Skeelerclub biedt Start2skate aan!

Skeeleren

VRIEZENVEEN - Op dinsdagavond 9 april om 19.30 uur start de Skeeler- & Wielerclub Twenterand met Start2skate. Dit is de eerste van 6 trainingen voor een ieder die kennis wil maken met de skeelersport. Bij droog weer worden de trainingen op 6 achtereenvolgende dinsdagavonden gegeven. Bij regen schuift dit steeds een week op.
De skeelerclub richt zich vooral op de recreatieve sporter. Trainer Jan Valk: ‘skeeleren kan een prima opstap zijn naar een betere conditie en dat begint met Start2skate. Je leert goed en gecontroleerd te skeeleren zodat je je te allen tijde veilig op de baan en op straat kunt begeven. Je zult zien dat je een enorme vordering kunt maken en lol beleeft aan deze leuke sport. Tijdens de trainingen staan we stil bij o.a. basishouding en -techniek, remmen en bochtentechniek’.

De trainingen zijn geschikt voor beginners vanaf 18 jaar. Voor de jeugd zijn de reguliere (beginners) trainingen op dinsdag- en donderdagavond (start 2 april), hierbij is op elk moment bij aan te sluiten.
Tijdens het skeeleren is het dragen van een helm verplicht. Overige bescherming, bijvoorbeeld voor knie en elleboog, wordt aangeraden en is evt. bij de club te leen.

De (meer...)

De 200 van het Oosten!

Skeeleren

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 15 september organiseren Skeelerclub Twenterand en Skeelervereniging Rijssen dé KNSB 200 km toertocht van 2018. De deelnemers volgen in één gesloten peloton een prachtige route door Overijssel en worden op 7 rustpunten voorzien van voldoende voeding en drinken.
De start is om 6.30 uur vanaf de vernieuwde skeelerbaan aan de Geesterenseweg 11 te Vriezenveen en om ca. 18.30 uur komen de deelnemers met 200 km ‘in de benen’ hier weer terug. Er is ook een mogelijkheid om in de ochtend of in de middag 100 km mee te rijden. Kijk voor meer info hierover op de site van de clubs.

Inmiddels zijn aanmeldingen vanuit het hele land binnen en ook de eerste Belgen en Fransen staan op de lijst. Alle deelnemers dienen zich op de dag zelf vóór 6.15 uur te melden in Vriezenveen voor de definitieve inschrijving.
Na de tocht kan er getoast worden op de opening van de vernieuwde skeelerbaan.

Voor vragen of opmerkingen: de200vanhetoosten@gmail.com of bel Jan Valk (meer...)

Opening vernieuwde skeelerbaan

Skeeleren

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 15 september vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde skeelerbaan van IJsclub De Eendracht aan de Geesterenseweg te Vriezenveen.

De baan is inmiddels al volop in gebruik nadat in mei een nieuwe asfaltlaag is aangebracht. En dat was nodig, want de oude laag was na 17 jaar compleet versleten. Over de nieuwe baan zijn de skeeleraars van Skeeler- & Wielerclub Twenterand dik tevreden. Naast de senioren zijn ook de jeugdgroepen na een onderbreking van 1,5 jaar weer terug op de baan. Ook de schaatsers van CSV hebben de weg naar de baan weer gevonden voor hun zomertrainingen.

Op de dag van de opening zijn er diverse activiteiten voor leden, sponsoren en genodigden. Om 6.30 in de ochtend vertrekken skeeleraars uit binnen- en buitenland voor een monstertocht van 200 km door Overijssel. ’s-Middags vanaf 14.00 uur is er de Kidsskate voor kinderen van alle basisscholen (wedstrijden over 100m sprint), skeelerclinics om 14u, 15u en 16u van de KNSB voor jong en oud en (meer...)

Skeelerbaan in Vriezenveen eindelijk vernieuwd

Skeeleren

VRIEZENVEEN - Na jaren van soebatten en het vinden van de benodigde middelen is donderdag 25 mei 2018 eindelijk de skeelerbaan van IJsclub de Eendracht aan de Geesterenseweg 11 vernieuwd. Donderdagmorgen was het een drukte van belang op de skeelerbaan met 2 asfaltmachines, 4 walsen en vele vrachtauto’s die het warme asfalt aanvoerden om de nieuwe deklaag op de skeelerbaan te realiseren. Door met 2 asfaltmachines direct naast elkaar de volle breedte van de skeelerbaan te asfalteren werd voorkomen dat er naden in het asfalt ontstaan. Na 5 uren van noeste arbeid was de klus geklaard en ligt er een prachtige nieuwe skeelerbaan die zo glad is als een biljartlaken.

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›