4°C
Bewolkt

Van den Heuvel / Bakker winnen 38e Eurol Hellendoorn Rally

Rally

HELLENDOORN - Voor het eerst in hun carrière hebben rallyrijder Jasper van den Heuvel en zijn navigator Lisette Bakker de Hellendoorn Rally gewonnen.
Na de eerste drie klassementsproeven op vrijdagavond leek het er nog niet op dat Van den Heuvel de rally zou winnen. Bob de Jong stond na drie overwinningen namelijk aan kop, totdat hij een fout maakte tijdens de vierde klassementsproef in Markelo. Dat koste De Jong 15 seconden. Hierdoor kwam Van den Heuvel aan de leiding en stond deze vervolgens niet meer af.

Met name op de zaterdagochtend maakte hij het verschil in Hoge Hexel en in Den Ham, waar hij vorig jaar nog op de Mageleresch zijn Waterloo vond door een kapotte brandstofpomp. Hoe anders ging het nu. De marge op zijn directe concurrent Ten Brinke en in mindere mate De Jong was na de ochtendproeven voldoende uitgebouwd, zodat hij geen echt grote risico’s hoefde te nemen.

Het (meer...)

Spectaculair rallyweekend Eurol Hellendoorn Rally 2019

Rally

HELLENDOORN / DEN HAM - Op 20 en 21 september is het grootste rally-evenement van Nederland: de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. De organisatie verwacht naar schatting 75.000 toeschouwers. Deze rallyfans kunnen zich opmaken voor een spannende competitie met gevarieerde klassementsproeven, een verbeterd servicepark en veel dikke R5’s aan de start.

Start en finish zijn in Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Daar is na afloop van de rally een afterparty georganiseerd. Na de huldiging op het podium zal de band Kneiters muzikale invulling aan de avond geven met stevige boerenrock! Toegang is voor iedereen gratis!
Het service park is verbeterd en wederom gesitueerd op industrieterrein t’ Lochter in Nijverdal.

Proeven
In totaal staan er 14 klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 170 kilometer, waarvan ruim 16 kilometer onverhard. De proeven zijn dit jaar weer vernieuwd. Luttenberg is terug, evenals een hele oude proef rond de Piksen bij Hoge Hexel. Rond de Borkeld in Rijssen wordt zelfs een geheel nieuwe proef verreden.
Na de start in de manege op vrijdagavond 20 (meer...)

Walking Korfball bij Amicitia.

Rally

VRIEZENVEEN - In het kader van Vriezenveen 650 jaar worden er in de komende feestweek week veel activiteiten georganiseerd. Op dinsdagavond 17 september wordt het Vjenne Heroes toernooi gehouden bij Amicitia. Sportverenigingen uit Vriezenveen spelen die avond tegen elkaar met voetbal en korfbal. Amicitia introduceert die avond een nieuwe tak van het korfbalspelletje: Oldstars Walking Korfball. Het is voor de korfballiefhebbers, maar ook andere sporters een kans om dit voor de eerste keer te zien. De competitie is in volle gang, dus wordt er naast het toernooi ook gewoon getraind door welpen, jeugd en de selectie van Amicitia. Het belooft een bijzondere en sportieve avond te worden. Het toernooi start om 18.00 uur met de jeugd. Kom de toernooideelnemers aanmoedigen en maak kennis met korfbal bij Amicitia op sportpark het Midden in Vriezenveen.

Eurol Hellendoorn Rally terug naar Hellendoorn

Rally

HELLENDOORN - De 38e Eurol Hellendoorn Rally zal dit jaar weer starten in de manege in Hellendoorn. In 2013 verhuisde het podium al eens terug naar zijn ‘roots’ in de Dorpstraat in Hellendoorn en de afgelopen twee jaar was alles geconcentreerd op het industrieterrein in Nijverdal. De komende editie is het centrum van de rally dus weer terug in manege ’t Oale Spoor.

Naast het start- en finishpodium zijn ook het parc fermé en de hergroepering in de nieuw gebouwde manege ‘t Oale Spoor in Hellendoorn. Een prachtige en vooral ruime locatie, waar alles overdekt kan plaatsvinden.
De manege is goed bereikbaar voor het publiek en weer vrij toegankelijk. Vorig jaar stond het podium nog op het servicepark en daarvoor gold betaalde toegang. De kritiek daarop (meer...)

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›