4°C
Bewolkt

  Hermen Kobus wint de 37e Eurol Hellendoorn Rally

  Rally

  Hermen Kobus heeft met zijn navigator Erik de Wild de 2018-editie van de Hellendoorn rally gewonnen. Na een derde plaats vorig jaar was hij nu de sterkste met zijn Skoda Fabia R5.

  In een deelnemersveld bestaande uit 72 rallyrijders moest in totaal 158 kilometer worden afgelegd, verdeeld over 15 klassementsproeven. Na de eerste vijf proeven op de vrijdagavond ging Kobus al aan de leiding, zij het minimaal. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement - Jasper van de Heuvel - was slechts 4,5 seconde.

  Op zaterdag startte Kobus direct met een overwinning, (meer...)

  ‘Rallyradio Delta FM-105.3 FM’ mediapartner Eurol Hellendoorn Rally

  Rally

  In het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 september wordt voor de 37ste keer de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Delta FM zal uiteraard deze rally live uitzenden op de radio en is hiervoor voor het eerst de official mediapartner van de organisatie.

  De rally wordt al sinds 1993 rechtstreeks en integraal door Delta FM op de radio gebracht met de radiocyclus ‘Rallyradio 105.3 FM”. De lokale omroep was hiermee de eerste in Nederland. Ook dit keer zal vanaf vrijdag 17.00 uur tot en met zaterdag ± 20.00 uur volop rallynieuws gebracht worden en de muziek is op het rally-evenement afgestemd. Dat maakt de radio-uitzendingen zo populair.
   (meer...)

  Rallyteam Brouwer-Hesselink start rallyseizoen 2018 in de polder

  Rally

  EMMELOORD - Op zaterdag 17 maart zullen Bert Brouwer (Nieuwleusen) en Marcel Hesselink (Vriezenveen) starten in de Zuiderzee Shortrally rondom Emmeloord. Voor het duo is dit de eerste wedstrijd van seizoen 2018. Tijdens de winterstop is de Opel Manta weer helemaal nagekeken, en werden de plannen voor 2018 gemaakt.

  Na de mooie resultaten in 2017 (vrijwel constant bij de eerste 8) heeft het team er voor gekozen dit jaar in het Nederlands Shortrallykampioenschap te strijden.
  Dankzij de trouwe sponsoren is het op dit moment mogelijk om vier van de zeven wedstrijden rijden. Het budget voor de overige wedstrijden hopen ze de komende tijd ook rond te krijgen.

  De wedstrijd rond Emmeloord heeft (meer...)

  Uniek record voor Dennis Kuipers na winst 36e Hellendoorn Rally

  Rally

  TWENTERAND/HELLENDOORN - Voor de vijfde keer op rij heeft Dennis Kuipers de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen. De rallyrijder uit Borne heeft hiermee een uniek record gevestigd: Kuipers is de eerste rijder die de wedstrijd vijf keer heeft gewonnen. Hij passeert op de erelijst de lokale veelwinnaars Erik Wevers en Erwin Doctor, die ieder vier keer zegevierden.

  De 36e editie van de Eurol Hellendoorn Rally werd door de kenners bestempeld als de zwaarste editie van de laatste 10 jaar. De hevige regenbuien zorgden voor sterk wisselde grip op de buitenwegen in Twente en Salland; het rijden op het onverhard had veel weg van modderworstelen.

  In die zware omstandigheden bleken Dennis Kuipers (foto) en zijn Belgische navigator Robin Buysmans (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›