4°C
Bewolkt

  Uniek record voor Dennis Kuipers na winst 36e Hellendoorn Rally

  Rally

  TWENTERAND/HELLENDOORN - Voor de vijfde keer op rij heeft Dennis Kuipers de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen. De rallyrijder uit Borne heeft hiermee een uniek record gevestigd: Kuipers is de eerste rijder die de wedstrijd vijf keer heeft gewonnen. Hij passeert op de erelijst de lokale veelwinnaars Erik Wevers en Erwin Doctor, die ieder vier keer zegevierden.

  De 36e editie van de Eurol Hellendoorn Rally werd door de kenners bestempeld als de zwaarste editie van de laatste 10 jaar. De hevige regenbuien zorgden voor sterk wisselde grip op de buitenwegen in Twente en Salland; het rijden op het onverhard had veel weg van modderworstelen.

  In die zware omstandigheden bleken Dennis Kuipers (foto) en zijn Belgische navigator Robin Buysmans (meer...)

  Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hardenberg

  Rally

  Op zaterdag 17 juni staat voor rallyduo Bert Brouwer en Marcel Hesselink de derde wedstrijd van seizoen 2017 op de agenda: ‘De Vechtdal Shortrally’ in en rondom Hardenberg.

  In maart waren ze in de polder, waar ze de Zuiderzee Shortrally hebben gereden, met een 8e plek algemeen als resultaat. In april noteerden ze in de Centraal Nederland Shortrally een mooie 7e plaats.
  Voor de Overijsselse equipe is Hardenberg één van de thuiswedstrijden.
  De Vechtdal(short)rally kenmerkt zich als een mooi en compact evenement. Verdeeld over vijf klassementsproeven (meer...)

  Hesselink & Hesselink naar Brabant

  Rally

  Drie weken na ‘Hellendoorn’ staat voor rallyduo Rutger-Jan Hesselink (Enschede) en
  Marcel Hesselink (Vriezenveen) alweer de volgende wedstrijd op de rallykalender.
  Komend weekend reist het team af naar Brabant, om daar op zaterdag 8 oktober aan de start
  te staan van de Jumbo Shortrally rondom Roosendaal.

  Ook in 2015 stond het team aan de start in de Jumbo shortrally en wist daar een prima klassering te behalen. Vorig jaar werd gestart met de Citroën Xsara, maar net als in de Hellendoorn Shortrally komt het team aan de start met de vertrouwde Peugeot 205 Gti. Omdat de klassementsproeven in 2016 dezelfde zijn als in 2015 geeft dit een mooie gelegenheid om de beide auto’s met elkaar te (meer...)

  Dennis Kuipers oppermachtig in Hellendoorn

  Rally

  Vier keer achtereen winnen, het was nog niet vertoond in de 35-jarige geschiedenis van de Eurol Hellendoorn Rally. Dennis Kuipers flikte dit kunstje. Samen met de Belgische navigator Robin Buysmans reed de Twent zijn Ford Fiesta WRC zaterdagavond als eerste het finishpodium op en maakte daarmee zijn kwartet overwinningen compleet.

  Vele duizenden toeschouwers zagen Kuipers in het vrijwel vlekkeloos verlopen evenement op alle veertien klassementsproeven de snelste tijd noteren. “Toch was het lastig”, analyseerde de winnaar na afloop. “Ik had na de etappe op vrijdagavond al een grote voorsprong. Zaterdag was het consolideren en grote risico’s vermijden, en dat is moeilijker dan vechten om elke seconde.”

   (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›