4°C
Bewolkt

Maud Jansen van de Harmonie Vroomshoop Nederlands Kampioen twirlen

Overig

VROOMSHOOP / ALMERE - Maud Jansen van de Harmonie Vroomshoop deed zondag 15 december in Almere op 3 verschillende onderdelen mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen van de NBTA. Na een fantastisch sportief jaar met als hoogtepunt tot nu toe een 2e plaats tijdens het EK in Italië, moest het voor tijdens dit NK gebeuren. Het eerste onderdeel X-strut, wat uitgevoerd moet worden op verplichte muziek, behaalde Maud heel onverwachts een zilveren plak. Ook op haar tweede discipline de Dance Twirl, waar het vooral aankomt op dans, techniek en uitstraling, werd imponerend door Maud uitgevoerd. Een doodstille zaal volgde de dance van Maud met grote belangstelling. Uiteindelijk werd deze uitvoering ook beloond met een zilveren medaille.

Haar laatste onderdeel de 1-baton verliep vlekkeloos. Op de door de bond voorgeschreven verplichte muziek liet ze een routine zien zonder één enkele drop. De jury beloonde haar dan ook met goud. Een unieke prestatie van de Vroomshoopse. De Harmonie Vroomshoop is trots met Maud Jansen een Nederlands kampioen in huis te hebben.

Henk Reefhuis kampioen op clubshow van HPKV Den Ham

Overig

DEN HAM - Afgelopen week hield de Hammer Pluimvee en Konijnen Fokkersvereniging weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling in het clubgebouw van de H.T.T.V. aan de Kerkallee. Door 39 inzenders waaronder 6 jeugdleden, allemaal leden van H.P.K.V., werden 290 dieren in de kooien gebracht. Hiermee werd een prachtige groei van de show gerealiseerd, gezien er vorig jaar maar 232 dieren waren ingeschreven. Het aantal dieren bestond uit 150 konijnen, 62 grote hoenders en 78 dwerghoenders. Vele bijzondere rassen waren te bewonderen in maar liefst 60 verschillende kleuren.
Een vijftal keurmeesters beoordeelden de dieren onder andere op raszuiverheid, kleur en conditie. Gezamenlijk besloten zij welke dieren, in de verschillende diergroepen, de kampioenstitel mochten dragen.

Bij de konijnen werd het voor de keurmeesters een zware taak om de kampioenen uit te kiezen. Meerdere dieren waren voor de titel een kandidaat, waarbij het dan ook een feit was dat de konijnenfokkers een zeer fraaie collectie konijnen hadden meegenomen. De jury van keurmeesters besloot dat de Belgische Haas van Henk Reefhuis als enige de ware kampioenstitel verdiende in de diergroep konijnen. De (meer...)

Sarah en Maud van De Harmonie Vroomshoop in voorrondes NK Twirl in Almere

Overig

ALMERE - Afgelopen zaterdag 16 november namen Sarah Offringa en Maud Jansen, van de Harmonie Vroomshoop, deel aan de voorrondes van het NK Twirl in Almere. Uit het hele land kwamen deze dag de twirlsters bij elkaar om onderling te strijden om bij de beste 15 te horen die door mogen naar het NK. Het was een dag met maar liefst 219 optredens.

Voor Sarah was dit een onbekend gebeuren. Maud heeft al meerdere keren op de voorrondes en het NK gestaan. Sarah deed mee met haar 1- baton onderdeel in een deelnemers veld met 30 tegenstanders. Sarah liet een mooie “no drop” routine zien. Ondanks dat plaatste ze zich niet in de top 15. Sarah zelf was zeer tevreden over haar optreden en vond het een mooie ervaring.

Maud deed met 2 (meer...)

Majorettes Juliana halen fiks wat prijzen op in Oldenzaal

Overig

DEN HAM - Het Overijssels Kampioenschap is voor de majorettedames Juliana zeer succesvol verlopen. In verschillende categorieën zijn diverse prijzen binnengehaald met daarbij ook een flinke aantal plaatsingen voor het komende NK in Almere, wel 25.

In Oldenzaal waar de Overijsselse Kampioenschappen zijn georganiseerd hebben de Majorettes van Juliana maar liefst 12 eerste prijzen behaald en daarmee zijn ze Overijssels kampioen van hun categorie geworden. In een sterk deelnemersveld is Jade Kuiper erin geslaagd om van de 16 deelnemers in haar categorie 3e te worden en zich hiermee te plaatsen voor het NK. In de categorie Duo’s namen er 8 (meer...)

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›