4°C
Bewolkt

  Kaiya Brouwer wint het NK jeugdenduro in Westerbork.

  Motorsport

  VROOMSHOOP - Zaterdag 24 maart ging het Nederlands kampieonschap Jeudgenduro van start in Westerbork. Kaiya Brouwer uit Vroomshoop was er op gebrand om hier een mooi resultaat te boeken. De club had een schitterende route en proef uitgezet met daarin alles wat een enduro rijder zich kan wensen. Door het bos, over landerijen een stuk cross en niet te vergeten een stuk extreme enduro. Er werden totaal 5 ronden gereden van +/- 30 min. In de eerste proef was het nog even aftasten, maar daarna wist hij alle proeven te winnen en het NK jeugdenduro in Westerbork te winnen.

  Kaiya Brouwer vice Nederlands kampioen jeugdenduro 2017

  Motorsport

  Zondag 8 oktober was de finale in Bergeijk om het Nederlands kampioenschap jeugdenduro. Kaiya Brouwer uit Vroomshoop die uitkomt voor het Ariete-Motorex team wist het hele seizoen al hoge ogen te gooien, en ook hier in Bergeijk verliep alles naar wens. Een schitterende route met proef was er gemaakt door het Braboteam waarin alles zat verwerkt. Totaal werden er 6 ronden van een klein half uur verreden. Door de vele regen werd het nog een hele zware Enduro, maar ondanks alles verliep het goed en werd hij vice nederlands kampioen 2017 Jeugdenduro JE2. Kaiya wil heel graag iedereen bedanken die hem gesteund heeft en kijkt uit naar volgend seizoen.

  Sterke seizoensopener voor Kaiya Brouwer

  Motorsport

  Zaterdag 25 maart ging het Open Nederlands Kampioenschap Jeugdenduro van start in Westerbork. Voor Kaiya Brouwer was het tot op de laatste dag nog onzeker of hij wel van start kon gaan. Een ontstoken schouder speelde hem parten. Vrijdagmiddag laat nog een echo gemaakt en alles in laten tapen, en Zaterdag vol goede moed van start proberen te gaan met flink wat pijnstillers.

  Voor Kaiya is dit zijn eerste seizoen dat hij het Ariete-Motorex Enduro team gaat vertegenwoordigen. Hij hoopt er natuurlijk op om met zijn team mooie successen te boeken dit seizoen. In de wintermaanden heeft Kaiya een goed voorbereiding gehad zowel conditioneel als rij-uren en keek er dus naar uit.

  Meteen vanaf de eerste proef was het al duidelijk in Westerbork. Het tempo van Kaiya (meer...)

  Motorcrossers strijden op autocross-circuit in Meddo

  Motorsport

  De Autocross in Meddo kent op Tweede Paasdag een bijzonder programma-onderdeel: een wedstrijd met motorcrossers. De speciale gasten zijn afkomstig van MACL uit Lichtenvoorde. Zij grijpen de eerste autocross van het jaar aan om een wedstrijd uit hun off-the-road competitite te verrijden. Extra genieten dus voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt.

  Voorafgaand en tussen de manches van de autocrossers door betreden de motorcrossers een paar keer het parcours voor een bijzondere wedstrijd. Zij zijn allemaal lid van Motor- en Autoclub Lichtenvoorde (MACL). De offroad-rijders hebben binnen de MACL een eigen competitie (Off The Road, OTR), die meestal acht tot negen wedstrijden per jaar telt. De deelnemers aan deze competitie rijden op machines (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›