4°C
Bewolkt

Amicitia eindigt veldseizoen met gelijkspel

Korfbal

DRONTEN - Twee weken geleden al viel de beslissing dat Amicitia komend veldseizoen een klasse lager speelt. Wat resteerde was nog een laatste wedstrijd tegen ASVD in Dronten. Een ontmoeting die nergens meer om ging. Het resultaat zou alleen voor de statistieken belangrijk zijn.
Na een lang en intensief korfbalseizoen jezelf nog een keer opladen voor een laatste inspanning. Scheidend trainer/coach Manfred Hofstede sprak zijn spelers vooraf toe met uitsluitend bemoedigende woorden. Geloven in jezelf en positief eindigen met een goed resultaat was de eenvoudige boodschap.

Maar om dat ook in de wedstrijd tot stand te brengen bleek lastig. Zoals wel vaker dit seizoen. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand op het scorebord. Via een time-out moest er gecorrigeerd worden. En dat lukte, waardoor bij rust het verschil verkleind was tot twee doelpunten (12-10).
In de kleedkamer werden de aandachtspunten nog eens aangescherpt. Geen reden tot paniek, er (meer...)

SDO sluit seizoen af met winst

Korfbal

AMERONGEN - Op zaterdag 15 juni moesten de SDO'ers afreizen naar Amerongen om hier de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. De ploegen troffen elkaar al vaker en dit resulteerde vaak in een gezellige en sportieve wedstrijd. Deze confrontaties werden meestal gewonnen door de Oranjehemden.

SDO pakt twee punten door wilskracht

Korfbal

WESTERHAAR - Op zaterdag 1 juni, trad het vlaggenschip van SDO thuis aan tegen KCD uit Doorn. Om nog hoger op de ranglijst te kunnen komen moest deze wedstrijd gewonnen worden door de Oranjehemden uit Westerhaar. Dit zou geen gemakkelijke opgave worden aangezien de ploegen elkaar al vaker troffen en dit vaak resulteerde in spannende wedstrijden.

Amicitia speelt volgend veldseizoen een klasse lager

Korfbal

VRIEZENVEEN - Het degradatiedoek is gevallen in Vriezenveen: na zes seizoenen spelen in de Overgangsklasse en tussentijds zelfs drie in de Hoofdklasse doet Amicitia komend veldseizoen een stapje terug. Dat is even wennen. Tijd voor bezinning in Twenterand.

Afgelopen zaterdag was zaalkampioen Sparta uit Zwolle de gast van de Toyota Drent formatie. In eerdere onderlinge ontmoetingen, zowel op het veld als in de zaal, verloor Amicitia met ruim verschil. Deze keer werd de schade beperkt (rust 6-8, eind 16-19) maar de zo gewenste thuisoverwinning bleef ook deze keer uit. Tot grote teleurstelling van zowel spelers, technische staf als het trouwe publiek. De laatste uitwedstrijd over twee weken tegen ASVD doet er niet meer toe.

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›