4°C
Bewolkt

  Amicitia heeft handhaving nog in het vizier

  Korfbal

  VRIEZENVEEN - Een week na de voor velen verrassende overwinning van Amicitia in Leek werd opnieuw een Groningse tegenstander welkom geheten. Afgelopen zaterdag kwam Nic naar een bomvolle sporthal de Stamper in Vriezenveen. Een ploeg die in bepaalde fases van de competitie dure punten morste, maar in de laatste weken weer zicht kreeg op de titel. Bovendien heeft Nic jarenlange ervaring in de hogere korfbalklassen, waarmee het kwaliteitsverschil met de Toyota Drent formatie vooraf duidelijk was.

  Amicitia koestert overwinning op OWK

  Korfbal

  VRIEZENVEEN - Na een turbulente week waarin een trainerswissel en blessureherstel volop aandacht kregen, moest de knop weer om in de strijd om handhaving in de zaalcompetitie. De Toyota Drent formatie moet gezien de lage klassering alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen weer op dit niveau te mogen uitkomen. Vervangend trainer/coach Manfred Hofstede werd bereid gevonden om hernieuwde sturing te geven binnen de club waar hij al eerder meerdere seizoenen succesvol actief was. Geen eenvoudige klus om binnen drie weken nog het gewenste resultaat te bereiken. Maar waar een wil is, is een weg. En die leidde dit weekend via het Groningse Leek voor de wedstrijd tegen OWK, de nummer twee in de poule. Een sterke ploeg waarvan thuis in Vriezenveen nog afgetekend met 16-24 werd verloren.

  SDO verliest opnieuw streekderby van Blauw Zwart

  Korfbal

  WIERDEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer hoefden de Oranjehemden niet lang in de auto te zitten, men moest afreizen naar het nabijgelegen Wierden om het hier op te nemen tegen Blauw Zwart. Na de gestaakte wedstrijd van vorige week was de door REAS gesponsorde formatie erg gemotiveerd om deze keer wel de punten mee terug naar Westerhaar te nemen. Blauw Zwart bezette bij aanvang van de wedstrijd de tweede plaats en had vijf punten meer dan SDO dat daarmee op een vijfde plaats stond. De vorige ontmoeting werd gewonnen door de Wierdenaren met 12-16.

  Manfred Hofstede weer terug bij Amicitia

  Korfbal

  VRIEZENVEEN - Na het beëindigen van de samenwerking met hoofdtrainer Michel Ligt is het Amicitia gelukt om tot het einde van het seizoen een tijdelijke hoofdtrainer te vinden. Deze week begint Manfred Hofstede als hoofdtrainer bij de korfbalclub. Ook start Renny Lankhaar als teambegeleider. Beide heren pakken de rol tijdelijk weer op die ze eerder al vijf jaar hebben vervuld.

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›