4°C
Bewolkt

Eerste tiental Denk en Zet/Witte van Moort wint in thriller van WSDV Wageningen en blijft meedoen om

Denksport

WESTERHAAR - Zaterdag 19 januari hebben de dammers van Witte van Moort met 12-8 van WSDV uit Wageningen gewonnen en blijven daarmee in de race om het landskampioenschap. Het was een spannende middag die alle kanten op had gekund. Met name de partijen tussen Hessing-Verheul en Van Dijk-Sterrenburg zorgden tot in de slotminuten voor een behoorlijke spanning. Vooral omdat de Westerhaarse equipe moest winnen om mee te blijven spelen om de landstitel. WSDV was al zo goed als verzekerd van handhaving.

Vrimot-nieuws

Denksport

VRIEZENVEEN - De leden van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie speelden afgelopen donderdag voor de interne competitie. De uitslagen:
Henry Schoemaker-Humphrey Burer 0-1; Boy Doeve-Daan Aafjes 1-0; Peter Burer-Jan Keus 1-0; Erik Cramer-Henk KleinJan 0-1; Jan van Vliet-Edwin Burer 0-1.

Kom eens kijken op donderdagavond vanaf 20.00 uur in het jeugdhonk van de vv Deto of bezoek www.vrimot.nl. Wil je een partijtje meeschaken, meld je dan van tevoren even aan.


Witte van Moort verplettert Wierden en pakt titel!

Denksport

De dammers van Witte van Moort hebben met groot vertoon van macht de Overijsselse titel in de provinciale eerste klasse Oost binnen weten te slepen. Wierden had wat personele problemen en kwam slechts met vier van de zes spelers opdagen, waardoor Witte van Moort gelijk met 4-0 voorstond.

Gerbrand Hessing speelde tegen Henk ten Cate. Nadat hij in de opening reeds een schijf won, combineerde hij zijn tegenstander met een dubbele combinatie naar dam van het bord.

Voorzitter Bennie Hessing zegevierde tegen Mandrik Groot Balkink. Hessing kreeg in het late middenspel groot voordeel bij het innenmen van een flankaanval. Zijn tegenstander spartelde nog wat tegen, maar kon even later opgeven.

Roelof Schippers speelde een goede partij tegen Jan Veneman. Schippers kon voor een schijf promoveren naar dam en raapte daarna met zijn dam nog wat schijven van zijn tegenstander. Door een onnauwkeurigheidje moest hij nog wel even rekenen om het onstane 4 om 2 eindspel in winst om te zetten.

Als laatste was het Bennie Lawant die Harry Pierik vanaf de opening onder druk zette. Met een halve hekstelling en de nodige tempiwinst drukte Lawant zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord en zette zo een whitewash op het scorebord, 12-0!

Met deze overwinning is Witte van Moort niet meer te achterhalen door de concurentie en is het team reeds een ronde voor het eind kampioen van Overijssel!

Op de foto Roelof Schippers (rechts) tegen Jan Veneman.

Eerste team DEZ/Witte van Moort in slotfase langs Tilburg

Denksport

De zesde ronde van de nationale clubcompetitie stond in het teken van de verre uitwedstrijd tegen Dammend Tilburg, het fusieteam van TDV en Micone. Mede door die fusie lijken de Tilburgers kans te hebben op handhaving maar de Westerhaarders - na de 17-3 tegen Rijnsburg gesterkt in het vertrouwen - waren zeker niet van plan om daaraan mee te werken.

Na een lange rit arriveerden de meeste Westerhaarders iets later dan gepland in de speelzaal. Een auto koos een sneeuwvrije route terwijl de rest van het gezelschap in barre weersomstandigheden terechtkwam. Er lag een pak sneeuw op de snelweg bij Arnhem en een kerstbomenmarkt maakte dat de provinciale weg voor Dongen, alwaar de wedstrijd werd gespeeld, helemaal dichtslibte. Tijd om de opstellingen te bespreken was er dan ook niet en iedereen moest er maar het beste van maken. Wat al wel opviel was dat de Tilburgers - ongetwijfeld speelde het weer ook hier een rol - met enkele invallers speelden. Zo was bijvoorbeeld de sterke Fransman Machtelinck afwezig.

Marino Barkel opende de score. De tijdsachterstand was in no time weer ingehaald maar hij kon de ervaren Peter Schellekens niet in gevaar brengen. In een klassieke stand koos Barkel met een remise-aanbod maar eieren voor zijn geld. Andrej Kalmakov toonde zich weer eens belangrijk. Tegen Koos van Amerongen kwam er een interessante opening op het bord. Nadat Van Amerongen een dam toeliet besloot (meer...)

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›