4°C
Bewolkt

Dammers Witte van Moort knap derde tijdens de bekerfinale

Denksport

HUISSEN - De bekerfinale heeft op 15 juni in Huissen plaats gevonden. Er bleven 8 teams over die voor de laatste grote prijs van het seizoen konden vechten. Tijdens deze finaledag werd met een knock-out systeem gespeeld. De winnaar van de eerste wedstrijd zou zich plaatsen voor de finalepoule (plek 1 t/m 4) terwijl de verliezer om plek 5 t/m 8 ging spelen. Tijdens ronde twee speelde je om een plek in de finaleronde voor plaats 1 of 2 (verliezerspoule voor plek 5/6).

De eerste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen tegen Charlois uit Rotterdam. Winst van Gil Salomé en Vadim Virni en remises van Odin Mol en Jan van Dijk (die tweede bij het sneldamkampioenschap van Nederland werd) waren voldoende. Hijken, de kampioen van Nederland, werd verrassend uitgeschakeld door het bijzonder versterkte team van Gouda. Dat werd de volgende tegenstander van Witte van Moort in de (meer...)

Dammers Witte van Moort succesvol op NK Sneldammen

Denksport

WESTERHAAR - Traditiegetrouw werd afgelopen zaterdag 8 juni het Nederlands Kampioenschap Sneldammen gehouden in het denksportcentrum in Utrecht. Namens WvM waren er maar liefst negen spelers actief op deze herfstachtige zaterdag, verspreid over de drie senioren-categorieën.
In de C-categorie waren de spelers uitstekend op dreef. Het begon al uitstekend in de voorronde want zowel Bennie Hessing, Bertwin Letteboer en Mark Paters zich met gemak plaatsten voor de finaleronde. Aldaar bleken de Westerhaarse dammers een klasse apart. Paters pakte de ‘dubbel’ door na zijn triomf in het NK te Westerhaar ook dit NK te winnen. Hij hoefde in de zeven rondes slechts een puntje af te staan. Doorslaggevend was zijn overwinning op clubgenoot Letteboer, die met drie punten achterstand op de tweede plaats eindigde. Daar weer achter veroverde Hessing het brons. Een geheel Westerhaars podium, wat toch wel een unieke prestatie is.

Bij de B-categorie waren Alex Noppers en Jeffrey Steen actief. Noppers speelde een zeer sterke voorronde en eindigde met slechts een verliespuntje bovenaan. Steen kwam op zijn gemiddelde uit en moest vervolgens met de B-finale genoegen nemen. In de sterk bezette finale had Noppers lang uitzicht op een podiumplaats maar hij eindigde uiteindelijk op de ondankbare vierde stek. Steen revancheerde zich (meer...)

Dammers Witte van Moort bekeren verder en bereiken de bekerfinale

Denksport

HUISSEN - Traditioneel wordt in de maanden mei en juni het Nationale bekertoernooi afgewerkt. Zo ging een viertal dammers van Witte van Moort afgelopen zaterdag op bezoek in Huissen en speelde een drietal wedstrijden. Witte Van Moort moest het de eerste ronde opnemen tegen Harderwijk en had daar weinig moeite mee. Onze internationaal grootmeester Vadim Virny won van Niek Kuijvenhoven met een verrassende combinatie terwijl de sterk spelende Odin Mol Auke Steensma van het bord weg poetste. Gil Salomé won positioneel van Jan Willem Hoeve. Herman Hilberink, die een hele sterke partij speelde tegen Fred Elgersma en een schijfwinst afdwong moest helaas in remise berusten na een gemiste offer.

De tweede wedstrijd tegen Haarlemse Damclub was wel even spannend. Na een snelle winst van Virny verloor Hilberink zijn partij in een aanvallende stand na een misrekening. Nadat Odin remise had gespeeld, moest Salomé winnen om de stand naar 5-3 te brengen. In een theoretische partij werd de zwakte in de stand van Stefan Stolwijk gevonden en benut. Winst opnieuw voor het team van Witte van Moort! (meer...)

Wong achterhaalt Hessing in slotronde

Denksport

WESTERHAAR - Yuen Wong is in Westerhaar Overijssels kampioen dammen gewonnen. In de slotronde van het toernooi versloeg hij Gerbrand Hessing. De dammer uit Borne stond voor een lastige opgave. Hoe de koploper uit Westerhaar in moeilijkheden te brengen? Alleen een zege zou Wong toernooiwinst brengen. De flankaanval die Hessing op het bord bracht beantwoordde Wong met druk tegen de vijandelijke lange vleugel. De man uit Westerhaar zag tot zijn schrik dat zijn aanval vastliep. Aan de andere kant van het bord had Wong daarentegen vrij spel. Na onverhoeds schijfverlies spartelde Hessing nog wel even tegen maar moest toch snel zijn tegenstander feliciteren.

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›