4°C
Bewolkt

Winst Salomé niet genoeg voor nieuw wereldrecord

Denksport

WESTERHAAR - Gil Salomé is niet geslaagd in zijn poging het wereldrecord kloksimultaan terug te brengen naar Westerhaar. De urenlange strijd tegen 46 spelers eindigde in een zege van 52 – 40. Het percentage gewonnen partijen was echter onvoldoende om als record de boeken in te gaan. In het Kulturhus te Westerhaar ging Salomé voortvarend van start. Binnen een half uur won de Fransman al twee partijen. “Ik ben vandaag aan het reizen een stuk meer tijd kwijt dan aan het dammen”, klonk een diepe zucht. De deelnemers kwamen uit alle windstreken. In het eerste uur produceerde de simultaanspeler gemiddeld 18,7 zetten. Met die snelheid liep hij in de pas met vorige wereldrecordhouders als Shvarzman en Georgiev.

Wederom Nationaal damtalent in Westerhaar bij NK Schooldammen

Denksport

WESTERHAAR - Afgelopen zaterdag 26 mei heeft in het clubhuis van de Westerhaarse damclub Denk en Zet/Witte van Moort het Nederlands Kampioenschap Schooldammen voor pupillen plaatsgevonden. 18 teams, bestaande uit 4 jonge dammers waren in alle vroegte uit heel het land vertrokken om op tijd in Westerhaar aanwezig te kunnen zijn. In de halve finale werd de Westerhaarse school de Fontein helaas uitgeschakeld waardoor zij niet geplaatst waren voor de finale in eigen dorp.

Aan het weer zou het in ieder geval niet liggen, daar de temperaturen gedurende de dag hoog zouden oplopen. De organisatie had hier van te voren op ingespeeld door ook buiten voldoende zitplek te realiseren voor de leiders/ouders en andere belangstellenden.

Na de opening van de ondertussen oud-wethouder van Sport van de gemeente Twenterand, mevrouw van Abbema, ging de strijd in alle (meer...)

Mensinga prolongeert Overijsselse damtitel!

Denksport

WESTERHAAR - Op zaterdagen in de maanden april en mei werd het jaarlijkse Provinciaal kampioenschap van Overijssel dammen weer afgewerkt in het mooie clubhuis van damclub Witte van Moort.
Regerend kampioen Mitchel Mensinga uit Enschede had met ingang van de laatste ronde de beste papieren. Mensinga stond samen met Hessing na zes wedstrijden op 9 punten. Yuen Wong volgde op 1 punt achterstand.

Hessing moest het opnemen tegen Wong en Mensinga speelde zijn laatste partij tegen Jeffrey Steen. Hessing speelde een aanvallende partij, maar zijn opponent Wong kende geen zwaktes in zijn stelling en dwong Hessing in het middenspel naar de rand. Wong leek wat druk te krijgen, echter een goed geplaatst offer van Hessing bracht de stand weer volledig in evenwicht, waarop even later de punten werden (meer...)

Nationale bekerteams DEZ/Witte van Moort uitgeschakeld voor de beker

Denksport

HUISSEN - Afgelopen zaterdag vond de eerste speeldag van de KNDB-beker plaats in Huissen. Vanuit damclub Denk en Zet/Witte van Moort namen twee teams deel aan dit toernooi.

Het eerste team had een moeizame start. De eerste ronde begon met een 3-5 verlies tegen een sterk Damcombinatie Fryslân 2. Nadat ze in de tweede ronde opnieuw hun meerdere moesten erkennen in WSDV uit Wageningen, wisten ze zich in de derde ronde te herpakken met een 5-3 overwinning op BDV Borne. Dit bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn voor een plaatsing voor de volgende speeldag.

 (meer...)

Oudere berichten ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›
13080208_dee098a3d4_o.jpeg

De complete agenda van Twenterand

Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

Bekijk de agenda ›