4°C
Bewolkt

  Meer dan 8 uur topsport in Vroomshoop

  Atletiek

  VROOMSHOOP - Zaterdag 7 september: een bomvolle agenda bij De Haere Triatlon Vroomshoop. Meer dan 700 sporters op de baan: in vele categorieën en leeftijden van 5 tot 72. Dit jaar nieuw op het programma: de zestiende afstand en een loopfietsrace.

  Al jaren staan op het vaste programma bij de Triatlon in Vroomshoop de kwart afstand, de achtste en de jeugdrubriek. Sinds vorig jaar is daar een halve triatlon aan toegevoegd met dit jaar wegens succes een dubbel aantal startplaatsen (80 in plaats van 40). En weer werd een nieuwe afstand toegevoegd: de zestiende triatlon. Deze serie is zeer positief ontvangen bij de sporters, zowel bij de wat oudere jeugd als bij 60+ (trouwens ook toegestaan voor de leeftijden ertussen).

  Wall of Fame krijgt nieuwe parcours records
  Ondanks dat het weer zich zo nu en dan van zijn slechte kant liet zien (tijdens de fietsrondes van de halve triatlon hadden de atleten zelfs last van een heuse hagelbui!) werden er mooie prestaties geleverd. De eerder behaalde baanrecords zijn op diverse afstanden verbeterd. Kijk daarvoor op de Wall of Fame van de Triatlon Vroomshoop.

   (meer...)

  Scholen#crossrun op zaterdag 12 oktober a.s.

  Atletiek

  VRIEZENVEEN - Op zaterdag 12 oktober a.s. organiseert Atletiekvereniging Twenterand een heuse scholen#crossrun op Het Lageveld in Wierden. Basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 strijden in teams van 3-5 kinderen om de wisselbokaal voor hun school. Alle kinderen in een team lopen individueel de 1.500 meter. De beste 3 resultaten uit het team tellen mee in het klassement. Alle deelnemers in een schoolteam dingen ook automatisch mee naar de 'gewone' prijzen op de 1.500 meter kidsrun.

  De scholen#crossloop is onderdeel van de 'AVT Lageveldloop – herfsteditie' en staat in het teken van de herfst. Hardlopen in een prachtige omgeving over verschillende ondergronden, zoals bos, heuvels, veld en strand. Jong, oud, snel of langzaam: Iedereen kan meedoen!

  Starttijden en afstanden:
  13.00 uur – 10 km
  14.15 uur – 2,5 km
  14.45 uur – 1.500 meter (meer...)

  Zaterdag 7 september: de Triatlon Vroomshoop

  Atletiek

  VROOMSHOOP - Ruim 700 atleten (uit Overijssel en ver daarbuiten) zullen deelnemen aan de diverse afstanden: 1e Divisie sprint, halve triatlon, kwart, achtste, zestiende en de korte jeugdafstand.

  Om de veiligheid van de sporters op het parcours veilig te stellen, zijn er daarvoor diverse wegafzettingen en bijbehorende omleidingsroutes nodig.
  De organisatie is zich terdege bewust dat er ieder jaar weer om een gunst gevraagd wordt bij alle mensen en bedrijven langs het parcours. De wegen langs de ‘hoofdroute’ zullen afgesloten zijn van 07.00 u tot 20.00 uur. Het is een dag dat je als bewoner niet zo maar weg kan en als bedrijf wellicht in de planning rekening moet houden met een lastige aanvoer van producten of ontvangst van klanten. Hierover worden de aanwonenden meerdere keren per jaar geïnformeerd door o.a. huis aan huis informatie te verspreiden.
  Het wordt gewaardeerd dat er nu al voor de elfde keer een groots evenement mogelijk is waar vooral ook door de sporters met waardering over gesproken wordt. De medewerking van de aanwonenden speelt daarbij een grote rol.

  Gedurende de dag zullen vele sporters zichzelf uitdagen voor mooie prestaties. Graag maken we de serie indeling aan iedereen bekend.

  Triathlon serie Starttijd Onderdeel
  1 09:45 Halve triatlon
  2 11:00 Halve triatlon
  3 12:15 1eDivisie mannen
  4 13:00 1eDivisie vrouwen
  5 14:00 Kwart triatlon
  6 14:45 Kwart triatlon
  7 15:30 Achtste triatlon (meer...)

  Jeugd kan nog steeds inschrijven voor triatlon Vroomshoop

  Atletiek

  VROOMSHOOP - Meedoen met De Haere Triatlon Vroomshoop? Sinds afgelopen weekend is de online inschrijvingstermijn verstreken voor opgave bij de Trialton Vroomshoop. Bijna 700 (!) sporters hebben zich aangemeld en zullen op 7 september aan de start verschijnen! Achter de schermen wordt door het bestuur van de Stichting Triatlon Vroomshoop en vele vrijwilligers druk verder gewerkt aan de voorbereidingen.

  Om deelname voor jeugd nog extra aan te moedigen is de inschrijving voor jeugd tot en met 14 jaar nog mogelijk. Dat is dan voor twee afstanden: de nieuwe afstand ‘zestiende’ triatlon en de Rabo Kids Triatlon. Uiterste opgave voor de zestiende is zaterdag 31 augustus. Geef je op door te mailen naar wedstrijd@triatlonvroomshoop.nl of bel voor meer informatie naar 06 – 5398 8481. Let wel op, vol is vol. Er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk in deze series.
  Basisschooljeugd kan zich nog opgeven voor de Rabo Kids Triatlon, de kortste afstand bij deze triatlon in Vroomshoop. De wedstrijd voor de jeugd start pas eind van de middag, zodat eerst gedurende de dag nog tijd is voor de andere sporten…..

  Start wedstrijd
  17.00 individueel
  17.10 teams Zwemmen Fietsen Hardlopen Individueel Team
  Rabo Kids triatlon 100 meter 4,8 km 1 km Ja Ja

  Deelname kan zowel individueel als in een team van 2 of 3 kinderen (klasgenootjes, sportmaatjes, broertje/zusje). Voorheen was bij de kinderafstand de Raboscholenbokaal te winnen. Nu is gekozen (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›