4°C
Bewolkt

  Zeer onstuimige editie Valentijnscross!

  Atletiek

  WIERDEN - Zaterdag was de Valentijnscross op Het Lageveld in Wierden. Een zeer onstuimige editie. De flinke rukwinden zorgden 's morgens voor een flink aantal tegenvallers bij de opbouw. Veiligheid stond voorop en de organisatie koos voor een minimale opbouw, zodat de deelnemers 's middags toch van start konden gaan.
  Ondanks het stormachtige weer kwamen er ca. 500 lopers naar Het Lageveld om deel te nemen. De harde wind was een extra uitdaging in de race en de liefde voor het hardlopen werd dan ook flink op de proef gesteld. Na afloop waren de reacties van de deelnemers gelukkig erg positief: 'Een cross zoals een cross hoort te zijn.' 'Super organisatie.' 'Het was top, bedankt!' en daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor.

  Wedstrijdverslag
  Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en er ontstond al snel een kopgroep, bestaande uit Danny Koppelman, Rutger op den Dries en Nick Zwienenberg. Na de derde ronde pakte Danny Koppelman (StepOne runningteam) de leiding en eindigde als eerste in een prachtige tijd van 37.40 minuten met daarachter, resp. als 2e en 3e, Rutger op den Dries en Nick Zwienenberg van ZorgSaam (meer...)

  Test je hardloopskills tijdens de Valentijnscross op zaterdag 9 februari

  Atletiek

  WIERDEN - Houd jij ook van hardlopen en wil jij je hardloopskills testen? Op zaterdag 9 februari a.s. organiseert Atletiekvereniging Twenterand de Valentijnscross. De Valentijnscross staat in het teken van de liefde voor het hardlopen. Deze fantastische crossloop wordt gehouden op Het Lageveld in Wierden in een super omgeving en over verschillende ondergronden, zoals bos, heuvels, veld en strand. Iedereen kan meedoen: Jong, oud, snel of langzaam. Schrijf je in en maak kennis met deze unieke hardloopervaring!

  Starttijden en afstanden:
  13.00 uur – 10,8 km
  14.15 uur – 2,5 km
  14.30 uur – 1.500 m. kidsrun (t/m 9 jaar)
  14.45 uur – 1.500 m. kidsrun (10 t/m 12 jaar)
  15.00 uur – 5,4 km

  Voor alle kinderen die meedoen aan de kidsrun is er een medaille!
  Voor de snelste lopers op alle afstanden zijn er mooie prijzen te winnen in verschillende (meer...)

  Inschrijving voor De Haere Triatlon Vroomshoop open

  Atletiek

  VROOMSHOOP - Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor alle afstanden van De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.
  Je kunt je inschrijven via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl of rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan snel in.

  Er is keuze uit diverse afstanden:

  Zwemmen Fietsen Hardlopen Individueel Team
  Halve 1900 mtr 92 km 20 km Ja Nee
  Kwart 1000 mtr 40 km 10 km Ja Nee
  Achtste 500 mtr 20 km 5 km Ja Ja
  Zestiende 250 mtr 10 km 2,5 km (meer...)

  Yakult Start to Run loopclinic voor beginners

  Atletiek

  VROOMSHOOP - Wie zijn goede voornemens dit jaar extra kracht wil bijzetten, kan te-recht bij Loopgroep De Zandstuve. Vanaf zaterdag 16 februari kunnen beginnende lo-pers op een verantwoorde manier leren hardlopen tijdens de Yakult Start to Run loop-clinic. In zeven weken worden de deelnemers door een professionele trainer klaarge-stoomd voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

  De afgelopen jaren deden al vele startende lopers mee met de clinics van Loopgroep De Zandstuve. Looptrainer Jacqueline Davenschot begrijpt wel waarom de clinics zo populair zijn. “In je eentje beginnen met hardlopen is niet gemakkelijk. Maar als je dat samen doet, in een groep met allemaal nieuwe loopmaatjes, dan merk je dat je elkaar motiveert door te gaan. Samen sporten is leuk en gezond en (meer...)

  Oudere berichten ›
  soccerball.png

  Topscorer met het voetbalnieuws

  Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

  Naar voetbalnieuws ›
  pb000018.jpeg

  Uit je dak met de Single Top 30

  Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

  Ga naar de hitlijst ›
  13080208_dee098a3d4_o.jpeg

  De complete agenda van Twenterand

  Met de agenda hoef je niets meer te missen. Alle evenementen voor de komende weken vind je hier.

  Bekijk de agenda ›