4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust niet voorbij 9-tal Delden

VROOMSHOOP - Sportlust is er zondagmiddag niet in geslaagd haar tweede wedstrijd op rij winnend af te sluiten. Voor de zevende keer in veertien wedstrijden was een gelijkspel het resultaat.
Vooraf was duidelijk dat Sportlust in Delden een geduchte tegenstander had. Delden is één van de best voetballende ploegen in de competitie maar loopt dit seizoen vaker dan hun lief is ook tegen bijzondere nederlagen aan.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd en kreeg na 15 minuten de eerste grote kans in de persoon van Tim Spoor. Tim omspeelde de keeper van SV Delden maar was dusdanig uit balans dat hij de bal niet onder de lat wist te krijgen. Delden zette hier enkele diepe ballen tegenover maar telkens was het de attente Frank Dubbink die op tijd uit zijn doel was voor men gevaarlijk kon worden.
Na 25 minuten was het dan toch raak voor Sportlust, Tim mocht van buiten naar binnen dribbelen en zag zijn schot in de verre hoek verdwijnen. Hij maakt hiermee zijn 8e doelpunt in de laatste negen competitiewedstrijden. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk, de spits van de gasten wist zich tussen enkele Vroomshoopers knap vrij te spelen en schoot raak in de korte hoek.

De tweede helft begon voor Sporlust niet zoals gepland, in de 1e minuut na rust keken de mannen van Job Lamberink al direct tegen een achterstand aan. Het was de spits van Delden die vogelvrij kon inkoppen nadat de rechtsbuiten vogelvrij mocht voorzetten vanaf de achterlijn.
Sportlust rechtte knap de rug en wist na een uur spelen in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Het was tweemaal Dennis Jozic die de bal op overtuigende wijze achter de Deldense doelman wist te schieten. Dennis produceerde hiermee zijn 24e en 25e competitietreffer in zijn eerste anderhalf jaar bij de selectie.

Na 75 minuten leek Sportlust geholpen te worden door Delden toen er door de gasten binnen een minuut tegen twee rode kaarten werd aangelopen. Sportlust was een minuut van slag door het voorval en liet in de minuut na de rode kaarten Delden scoren na knullig uitverdedigen.

De negen van Delden hielden de rijen gedisciplineerd gesloten waardoor Sportlust op enkele speldenprikjes na niet meer tot grote kansen wist te komen in het slot van de wedstrijd met opnieuw een gelijkspel als resultaat.
Nog even positief om te vermelden: Simon Spoor trainde voorafgaand aan de wedstrijd onder begeleiding van Stef Lamberink voor het eerst weer buiten op het veld na een zware kruisbandblessure.

Opstelling: Frank Dubbink; Coen Sickman, Allard Hankamp (86. Niek Bruins), Thomas Spoor (51. Tsjeard Brinksma), Coen Kleinheerenbrink; Toon van Dam, Timo ter Braak (64. Sem Kosse), Dinand Hankamp, Stefhan de Vries; Tim Spoor, Dennis Jozic.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›