4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO heeft weer aansluiting na zege op RKAV Volendam

VOLENDAM - Voor DETO stond zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Volendam op het programma. Na de prima tweede helft van vorige week tegen huidige koploper Staphorst een mooie test of DETO de goede lijn kon doortrekken. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had zijn elftal op twee posities gewijzigd deze middag. Lesley Nahrwold begon op de bank deze middag omdat Maarten Jansen de voorkeur had gekregen in de spits en Hoeseb Yakob verving de geblesseerde Mark Koetsier.

Maarten Jansen pakte deze middag zijn basisplaats met beide handen aan want al in de 8e minuut zette hij DETO op een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waar in de thuiswedstrijd in september (1-4 overwinning Volendam) nog sprake was van groot kwaliteitsverschil. Op het half uur kwam Volendam terug in de wedstrijd toen er door de arbitrage een handsbal werd geconstateerd nadat de bal terugsprong van de paal. De penalty werd dankbaar benut door John Tol: 1-1. Kort daarna kwam DETO goed weg toen Volendam opnieuw de paal raakte. Op slag van rust bracht opnieuw Maarten Jansen DETO op voorsprong door uit een hoekschop fraai raak te koppen: 1-2 waardoor DETO met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Na de rust kon de wedstrijd twee kanten op. Volendam dat aandrong en DETO dat loerde op de 1-3. Eerst was het Ferdi ter Avest die een grote mogelijkheid kreeg in de 57e minuut. Uiteindelijk was de hoek te moeilijk voor de aanvaller. In de 67e minuut was er een opmerkelijke wissel toen DETO- doelman Jens Veldwachter zich met mogelijke hartklachten moest laten vervangen door Anthony van Zaltbommel. Veldwachter werd even later naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd onderzocht waarna hij later op de avond weer huiswaarts mocht keren. In de 84e minuut was het wel Ferdi ter Avest die de wedstrijd in het slot gooide door de 1-3 op het scorebord te zetten en DETO de volle winst bezorgde.

Door deze overwinning in Volendam heeft DETO weer aansluiting gevonden bij de onderkant van de middenmoot. De komende weken treft de ploeg met Buitenpost thuis (1 februari) en ASV De Dijk uit (8 februari) een aantal directe concurrenten op de ranglijst. Als DETO de goede opgaande lijn weet door te trekken kan men goede zaken doen.

We gaan het zien, te beginnen zaterdag in Vriezenveen tegen Buitenpost. Een ploeg waartegen DETO nog iets heeft recht te zetten na de smadelijke nederlaag in Friesland aan het begin van de competitie. Aftrap op “Het Midden” zaterdag om 14.45 uur.

Scoreverloop RKAV Volendam-DETO Twenterand
8. 0-1 Maarten Jansen
29. 1-1 John Tol (pen.)
45+2 1-2 Maarten Jansen
84. 1-3 Ferdi ter Avest

Opstelling DETO Twenterand:
Jens Veldwachter (67. Anthony van Zaltbommel), Muhammed Kaya, Wybe Kram, Koen Fleer, Hans Matti, Louis Vijfhuizen, Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro, Kai Wesselink (84. Lesley Nahrwold), Maarten Jansen, Ferdi ter Avest

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›