4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Tegenvaller in Almelo brengt TOP in degradatiestress

ALMELO - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Achilles tegen TOP op het programma. TOP bungelt puntloos onderaan en heeft de punten erg hard nodig. Achilles draait een prima zaalseizoen en doet keurig mee in de middenmoot. Op het veld kwamen beiden ploegen elkaar ook al tegen, toen was het TOP wat simpel met 12-16 wist te winnen. Achilles heeft t.o.v. de wedstrijd op het veld het nodige verandert, nieuwe spelers zijn ingepast en de ploeg uit Almelo is een ander soort spelletje gaan spelen. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Keizer.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Achilles opende de score gevolgd door een score van TOP. Bij een stand van 2-2 wist TOP een gaatje te slaan naar 2-6. TOP speelde geduldig en verdedigde met veel discipline. Na een time out aan de kant van Achilles begon de ploeg weer te scoren, de achterstand van 4 doelpunten werd binnen no-time teniet gedaan en zo konden de toppers weer opnieuw beginnen 6-6. In het slot van de eerste helft wist TOP zich weer te herpakken en zo wisten de toppers te rusten met een voorsprong 8-9.

In de 2de helft bleef TOP aan de goede kant van de score. Het wist de score uit te breiden naar 2 punten verschil 10-12. Achilles heeft veel lengte en kon hierdoor veel herhalen wat resulteerde in veel kansen. TOP kwam in deze fase moeilijk tot score en langzaam maar zeker zakte het geloof in de eerste punten weg. Achilles profiteerde hier optimaal van en kwam in de slotfase van de wedstrijd voor het eerst op voorsprong, TOP was niet meer bij machte om terug te komen en verloor de wedstrijd met 16-13.

Aankomende twee wedstrijden zijn van groot belang wil TOP zich gaan handhaven in de 3de klasse. Het ontvangt de nummer voorlaatst Harkema aankomende zaterdag en de week erop ontvangt het de nummer 6 EKC 2000. Aanvang van de komende wedstrijd tegen Harkema bedraagt 15:10 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›