4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Denksport

Jan v.d. Vegt verslaat koploper Hilco Braakman

DEN HAM - De uitslagen van de onderlinge competitie van De Hammerdammer zijn als volgt:

Hilco Braakman neemt het op tegen Jan v.d.Vegt. In een zeer boeiende partij moet koploper Hilco Braakman alle zeilen bijzetten om zijn positie op de ranglijst te behouden, het gaat dan ook lang gelijk op. Het is zo'n avond waarin Jan v.d.Vegt alle zetten van Hilco doorziet, met het gevolg dat Hilco Braakman in de problemen komt, en zoals ze dat zo mooi noemen in een kerkhof stelling wordt gedwongen door Jan v.d.Vegt. Uit deze stelling bouwt Jan v.d.Vegt een prima eindspel op, waarna Hilco Braakman zich dan ook gewonnen geven 0 - 2.

Gerwin Mollink speelt tegen Koert Meuleman en in deze partij gaat het heel lang gelijk op, en lijkt deze partij dan ook op remise uit te draaien. Maar Gerwin Mollink tovert er toch nog een mooi eindspel uit en gaat met de winst aan de haal 2 – 0.

Gerard Endeman, de oudste deelnemer bij de club, speelt tegen Joop Kooman. In een mooie partij waarin Joop Kooman halverwege de partij op winst lijkt af te stevenen, komt Gerard Endeman door een kleine fout toch nog terug in de partij, en het wordt dan ook remise 1 – 1.

Jannie Bonthuis tegen Jan Slotman is vanaf het begin tot het eind een voorzichtige partij waarin beiden goed op hun hoede zijn en geen fouten maken, en dus wordt het dan ook een remise 1 – 1.

Gerben van de Voet neemt het op tegen Julian Arrindell. Beide heren zijn aan elkaar gewaagd, al lijkt op het eind dat Gerben van de Voet de betere papieren heeft, maar schijn bedriegt en het wordt dan ook remise 1 – 1.

Gerard Lohues speelt tegen Henk Koenderink een verdienstelijke partij, maar moet op het eind toch zijn meerdere erkennen in Henk Koenderink 0 – 2.

Bert Nieboer en Jennie Braakman maken er ook een zeer mooie partij van. Halverwege de partij lijkt het er dan ook op dat een remise in de lucht hangt. Maar Bert Nieboer haalt er op het juiste moment een zeer mooie combinatie uit en wint de partij alsnog 2 – 0..

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›