4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

BV Peatminers VU14 speelt met trots in Katwijk aan zee!

VRIEZENVEEN - Afgelopen weekend stond er voor basketbalvereniging Peatminers weer een aantal wedstrijden op het programma. Waaronder ook de uitwedstrijd van VU14. Even een rondje langs de velden.

Sportiff company Grasshoppers V14 1 – Peatminers V14 1 (71-51)
Zaterdagmiddag stond er weer een lange rit op de planning voor de meiden van Peatminers naar Katwijk aan Zee.
Eenmaal goed opgewarmd begonnen de meiden vol goede moed aan de wedstrijd en dit resulteerde ook in mooie scoringsmogelijkheden. Beide teams konden de ring goed vinden en de eindstand van het eerste kwart was dan ook 20-12. In het tweede kwart kreeg Peatminers het wat moeilijk met de snelle omschakeling van de tegenpartij en dit zag je terug in de eindstand van het tweede kwart 36-20.

In de rust hebben de coaches besloten om druk te gaan zetten door middel van een man to man verdediging neer te gaan zetten. In het derde kwart zag je dus ook dat de tegenpartij het hier erg lastig mee kreeg, het verschil in punten werd zelfs minimaal, beide teams gaven niet op en de spanning was om te snijden. In het laatste kwart van de wedstrijd werd het de meiden van Peatminers toch iets te veel en trok Grasshoppers aan het langste eind. De meiden van Peatminers mogen heel trots zijn op wat ze neer hebben gezet en hebben de wedstrijd met een frisse duik afgesloten aan zee.

Peatminers M22 - Arnhem Eagles M22-2 (45-59)
Lange tijd was er sprake van een gelijk opgaande strijd tegen de hoger geklasseerde Arnhemmers. Het spel van het team is echter nog niet voldoende constant. Enkele momenten waarin de organisatie in verdedigend opzicht even zoek was gaven de tegenstander ruimte om weg te lopen naar een 20-30 ruststand. Maar met de vechtlust van het team zat het wel goed. Diep in de 4e periode kwam het team nog tot op drie punten (43-46). Wat volgde was een fase waarin het team te weinig geduld had en geforceerd op zoek ging naar scores. Arnhem profiteerde en liep weer verder uit.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›