4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

DETO valt in herhaling tegen Purmersteijn

PURMEREND - Negentig minuten aardig voetballen, geen doelpunten maken en er wel een paar weggeven. Dat is in één zin de samenvatting van de wedstrijd Purmersteijn tegen DETO en een herhaling van eerdere wedstrijden dit seizoen.
DETO mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen een nieuwe opponent die het nog nooit eerder trof. Purmersteijn uit Purmerend. Een ploeg die is overgekomen uit de zondag hoofdklasse en het dit seizoen op zaterdag met wisselend succes doet. Vooraf was het verschil op de ranglijst vijf punten dus voor DETO was het aan- of afhaken deze middag.

DETO trainer Hennie in ’t Hof had zijn formatie op enkele plekken aangepast. Meest opvallend was de basisplaats voor doelman Jens Veldwachter die de voorkeur kreeg boven Anthony van Zaltbommel. Op een guur en winderig sportpark in Purmerend werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Van de Ketterij. De eerste minuut van de wedstrijd werd er niet gevoetbald als statement tegen racisme op de voetbalvelden.

Gedurende het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen. De ploegen tastten elkaar af zonder gevaar te stichten. Eerste gevaar kwam van DETO toen Ferdi ter Avest een voorzet van Nahrwold niet goed timede waardoor de kopbal te zacht was om doel te treffen. Vrijwel uit de tegenstoot was het Purmersteijn, in de persoon van Daniël Schermer, dat dom balverlies op het middenveld van Coplan Soumaoro onberispelijk afstrafte en zo de 1-0 op het bord zette.

DETO was hier dusdanig van geschrokken dat ook de volgende Purmerendse aanval bijna een doelpunt was maar het lobje over doelman Veldwachter plofte gelukkig voor DETO op de lat. Lang duurde de opluchting niet want in de daaropvolgende aanval was het wederom Purmersteijn dat via Boyd Mak de 2-0 aantekende en de opdracht voor DETO om aansluiting te houden bij de middenmoot wel heel moeilijk maakte.

Zo kantelde de wedstrijd in een tweetal minuten totaal onnodig in het voordeel van de gastheren. DETO trainer Hennie in ’t Hof, terecht boos over het zoveelste dom weggegeven doelpunt, greep in door al na 25 minuten Coplan Soumaoro te wisselen en Maarten Jansen binnen de lijnen te brengen. In de fase na de doelpunten wederom een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Ferdi ter Avest verzuimde in de 39e minuut om DETO weer in de wedstrijd te schieten. De afgemeten voorzet van Kevin Aman werd hard en onhoudbaar enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Hierdoor bleef 2-0 ook de ruststand.

Na de pauze probeerde DETO het wel om zich terug te knokken in de wedstrijd. Echter veel gevaar leverde dit niet op. Ook de gastheren leken het wel prima te vinden en loerden rustig op dat ene kansje dat ongetwijfeld weer ging komen. In de 62e minuut werd het inderdaad 3-0 toen doelman Veldwachter bij een uittrap de bal niet helemaal lekker raakte waardoor deze kon worden opgepikt op het middenveld van Purmersteijn en de weg richting doel open lag. Ruben Adneij wist wel raad met deze kans: 3-0.

Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld en ging DETO op jacht naar de eretreffer die er deze middag niet ging komen want het was Genairo Promes die in de slotfase nog de 4-0 kon aantekenen. Een middag om snel te vergeten voor DETO. Ook de schrijver dezes valt in herhaling door te stellen dat de ploeg maar één ding moet gaan doen, dat inmiddels een obsessie lijkt te worden: scoren. En uiteraard verder gewoon de rust bewaren en stug doorgaan. Alleen dan kan de ploeg de schade op de ranglijst nog repareren want er zijn immers nog 19 wedstrijden te gaan.

Wedstrijdgegevens Purmersteijn - DETO Twenterand:
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter: De heer H. van de Ketterij
Assistent scheidsrechters: De heren S. Degirmenci en J. Leider
Gele kaarten: geen
Scoreverloop:
19. 1-0 Daniël Schermer
21. 2-0 Boyd Mak
62. 3-0 Ruben Adneij
87. 4-0 Genairo Promes

Opstelling DETO Twenterand:
Jens Veldwachter, Tim Bongers, Wybe Kram, Koen Fleer, Guido Bernasco, Hoeseb Yakob (70. Louis Vijfhuizen), Coplan Soumaoro (25. Maarten Jansen), Lesley Nahrwold , Kai Wesselink (70. Mark Koetsier), Ferdi ter Avest en Kevin Aman

Opstelling Purmersteijn:
Richard de Groot, Lester Aarsman, Nathan Sibilo, Alex Treuren, Shaquille Doorson, Genairo Promes, Daniël Schermer (78. Mark de Loor), Wadie Daouoameur (73. Jemaro Breinburg), Rano Burger, Ruben Adneij (89. Job van der Meulen) en Boyd Mak

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›