4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Bekeravontuur DETO voorbij na blamage in Kampen

KAMPEN - DETO moest afgelopen zaterdag in het kader van de districtsbeker naar een oude bekende in Kampen. Tegenstander in Kampen was KHC, momenteel hekkensluiter in de eerste klasse D. Kortom: twee ploegen aan de aftrap, beiden weinig scorend tot nu toe en hekkensluiter in hun competitie en allebei wel toe aan een succesje in de beker. Wie dacht dat dit varkentje door de Vriezenveense hoofdklasser wel even gewassen zou worden kwam bedrogen uit deze middag. Na 90 minuten stapte KHC met een minimale voorsprong van het veld en is het bekerseizoen voor DETO over en uit.

Na een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden van DETO Erelid en oud voorzitter Gerrit Abbink afgelopen vrijdag, werd de wedstrijd afgetrapt op sportpark “De Venen” in Kampen. DETO, spelend met rouwbanden, begon slap aan de wedstrijd. De thuisploeg kleunde er als vanouds vanaf het begin in. Fysiek spelend en strijdend voor elke meter, was de eerste fase van de wedstrijd rommelig en er een met veel overtredingen van de thuisploeg waarbij de scheidsrechter soms veel te veel toeliet. DETO speelde slordig en veel te traag om het de gastheren echt lastig te maken. Al na 11 minuten kwam KHC met een verdwaald schot van Ricardo Talu dat via de paal in het DETO doel caramboleerde op een 1-0 voorsprong.

Wat volgde was een belegering van de KHC helft door DETO en vele mogelijkheden, echter de bal wilde er niet in of de DETO voorwaartsen gingen er veel te slordig mee om. KHC was uitsluitend gevaarlijk via de counter. Tien minuten voor de rust moest DETO doelman Veldwachter één keer handelend optreden toen Kardag vrij kon inkoppen, maar de DETO doelman deze kopbal pareerde.

Na de thee een nog dwingender DETO, waarbij Hennie in ’t Hof na 10 minuten spits Maarten Jansen verving door een andere aanvaller, Louis Vijfhuizen, die na maanden blessureleed eindelijk zijn rentree weer kon maken in DETO 1. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer KHC op het tandvlees probeerde de wedstrijd over de streep te trekken met tijdrekken en overtredingen, waarbij DETO zich vele malen stuk liep op de Kamper verdedigingsmuur.

Conclusie na 90 minuten was dat DETO zich had stukgebeten op de stugge tegenstander en ondanks een balbezit percentage van ca. 75% niet in staat was geweest een doelpunt te maken en daar draait uiteindelijk alles om in het voetbal. Als de ploeg er de komende weken in gaat slagen om wat vaker het net te vinden, dan is er nog veel mogelijk dit seizoen.

DETO gaat komende zaterdag de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen een voor DETO nieuwe tegenstander, namelijk Purmersteijn in Purmerend. Normaliter speelt deze ploeg haar thuiswedstrijden om 18.00 uur, maar komende zaterdag wordt er gewoon om 15.00 uur afgetrapt in Noord Holland.

Wedstrijdgegevens KHC - DETO Twenterand
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter: De heer L. Fledderus
Assistent scheidsrechters: De heren J. Wannet en M. Reuvekamp
Gele kaarten: Wybe Kram (DETO) / Nick Notrot (KHC)
Scoreverloop:
11. 1-0 Ricardo Talu

Opstelling DETO Twenterand:
Jens Veldwachter, Muhammed Kaya (8. Tim Bongers), Wybe Kram, Koen Fleer, Guido Bernasco, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro, Lesley Nahrwold, Maarten Jansen (58. Louis Vijfhuizen), Kai Wesselink, Kevin Aman
Opstelling KHC:
Jorian van Dijk, Jarron de Lange, Nick Notrot, Durk van der Leest, Karim Gabara (Burak Alp), Ozhan Kardag, Michell Hooisma, Livai Vos (Kevin Olaria), Mike Frederiks (Talha Ozen), Ricardo Talu, Leroy Knol

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›