4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO terug bij af op de ranglijst na nederlaag op eigen veld tegen HZVV

VRIEZENVEEN - DETO speelde afgelopen zaterdag op eigen veld tegen HZVV uit Hoogeveen. Een ploeg die in het verleden meerdere keren te gast was in Vriezenveen. De Hoogeveners zijn afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de eerste klasse Noord en doen het ook een niveau hoger naar behoren. Voor DETO is het al weken zaak om afstand te gaan nemen van de onderste plaatsen van de ranglijst.
Na de prima uitwedstrijd een week eerder tegen SC Genemuiden, werd door de fans gehoopt dat de daar ingezette lijn doorgetrokken kon worden naar de thuiswedstrijd tegen HZVV. Echter voetballen als underdog in Genemuiden waar de thuisploeg het spel maakt, blijkt weer iets totaal anders te zijn dan zelf thuis het spel te moeten maken tegen een ploeg als HZVV.

In de eerste helft zagen we een gelijkopgaande wedstrijd waarin de beste mogelijkheden voor de gasten waren die er telkens gevaarlijk uitkwamen met Dzemidzic en de snelle Kelly Joao. DETO doelman Anthony van Zaltbommel moest enkele keren handelend optreden om een voorsprong voor de Hoogeveners te voorkomen. DETO kon voetballend prima uit de voeten maar kwam niet verder dan de zestien van HZVV waardoor het geen moment echt gevaarlijk werd in het eerste bedrijf.

Na de thee een wijziging bij DETO waar Hennie in ’t Hof met wat meer druk naar voren wilde spelen, een verdediger inruilde voor een middenvelder met de wissel Soumaoro voor Bongers. Echter het was HZVV dat de openingstreffer maakte in de 53e minuut. Lorenzo Valente werd op volle snelheid de diepte ingestuurd over rechts, kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal met een fraaie stift over Van Zaltbommel in het DETO doel: 0-1.

In de fase die volgde probeerde DETO om de gelijkmaker te produceren maar werd daarbij continu knap ontregeld door de Hoogeveners die in deze fase van de wedstrijd drie gele kaarten voorgehouden kregen. Heel even leek de 1-1 op het bord te komen maar het doelpunt van Ter Avest werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. En zoals zo vaak: als een ploeg op jacht gaat naar de gelijkmaker, ontstaat er meer ruimte voor de tegenstander en deze wetmatigheid ging ook deze middag in Vriezenveen op want Yoran Popovic kon in de 86e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooien en deed dat ook door van dichtbij de 0-2 aan te tekenen.

DETO blijft door deze nederlaag in de staart van de ranglijst waar het zo graag afstand van had willen nemen deze middag. Echter de verschillen onderin de ranglijst zijn nog steeds zeer gering en alles is nog mogelijk na 1/3e van de competitie waarbij Eemdijk de eerste periode voor zich opeiste. Volgende week ligt de competitie een weekend stil. Wel wordt er bekervoetbal gespeeld. DETO gaat op bezoek in Kampen bij oude bekende KHC, uitkomend in de eerste klasse D. Aftrap in Kampen is om 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-HZVV
Toeschouwers: 250
Scheidsrechter: De heer C. Prooi
Assistent scheidsrechters: De heren S. Brondijk en H. van der Bij
Gele kaarten: Koen Fleer en Lesley Nahrwold (DETO) / Jan Hup, Lorenzo Valente en Tim Riksman (HZVV)
Scoreverloop:
53. 0-1 Lorenzo Valente
86. 0-2 Yoran Popovic

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Tim Bongers (46. Coplan Soumaoro), Wybe Kram, Koen Fleer, Hans Matti, Hoeseb Yakob, Muhammed Kaya, Lesley Nahrwold (87. Maarten Jansen), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (80. Mark Koetsier) en Kevin Aman
Opstelling HZVV:
Hidde Streutker, Alex Zomer,Yannick Manusiwa, Kelly Joao (76. Daan Wijma), Lorenzo Valente, Yoran Popovic, Reza Hosseini, Fabian Stevens (76. Luke Millar), Jan Hup, Tim Riksman, Sander Dzemidzic

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›