4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DOS’37 pakt een punt tegen SDV Barneveld

VRIEZENVEEN - DOS’37 veroverde tegen SDV Barneveld een punt. Gezien de vele mogelijkheden van de gasten in vooral de eerste helft mag er gezegd worden, dat zij twee punten lieten liggen. Maar het Vriezenveense team rechtte in het tweede gedeelte haar rug en zag het duel in een gelijkspel eindigen: 1-1.

In de vorige wedstrijd kreeg DOS’37 een geweldig pak slaag van haar naamgenoot DOS Kampen. Trainer Kenan Durmuşoğlu gebruikte na de zeperd van een 6-2 verlies zelfs de term ‘gatenkaas’. In het eerste bedrijf leek het wel of dat niet was overgekomen bij de spelers. Eigenlijk was het een wonder, dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Doelman Patrick Nitert was aan DOS-zijde opnieuw de man van de wedstrijd (foto: Jeroen Tempert)

De thuisploeg kreeg de kans om de score te openen, maar Menno Kamphuis kon die niet te benutten. In het volgende half uur was SDV Barneveld veel sterker. Met goed en snel spel werden de gastheren opnieuw op het middenveld overlopen….! Mark van Oudbroekhuizen, Ricardo Mengerink en vooral Rico Kuijt misten meerdere doelrijpe mogelijkheden. De laatste verscheen zelfs drie keer alleen voor doelman Patrick Nitert, maar wist niet te scoren. Toch leek Luuc Knul zijn ploeg op 0-1 te zetten. Maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Menno Kamphuis kon in het begin van de tweede helft op aangeven van Nick Wennink opnieuw de thuisploeg niet op voorsprong brengen. Dat deed ook Jaap Mulderij niet, die een hoekschop van Wennink net naast kopte. Dat lukte wel Luuc Knul voor de gasten, die een strafschop benutte na een overtreding in het strafschopgebied op Ricardo Mengerink, 0-1.

Vervolgens namen vooral de gastheren de regie over op het veld met het gevolg de gelijkmaker van Nick Wennink. Hij schoot een prima genomen vrije trap twaalf minuten voor tijd via de binnenkant van de paal raak, 1-1. In de slotminuten van de reguliere speeltijd leken de drie punten toch nog in Vriezenveen te blijven. Niels Vlugt passeerde met een foutieve terugspeelbal zijn eigen doelman Ruben van de Streek. Die wist een treffer te voorkomen door de bal net voor de lijn te keren. Dus bleef het 1-1.

DOS’37 - SDV Barneveld 1-1 (0-0)

Score: 51′ Luuc Knul (pen.) 0-1, 78′ Nick Wennink 1-1.

Gele kaarten: Kamphuis, Fokke, Mulderij, Olde Olthof.

Opstelling DOS’37: Nitert (K), Middelkamp, Boshoeve (A), Poelakker, Kikkert, Koebrugge (30′ Fokke), Mulderij, Wennink, Te Morsche, Kamphuis, (83′ Olde Olthof), Boers

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›