4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Zure nederlaag TOP tegen EKCA

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de laatste veldwedstrijd van 2019 op het programma. Tevens was het ook de eerste return wedstrijd. EKCA uit Arnhem was de tegenstander. Deze ploeg staat bekend om haar langzame spel en de zakkende heren. In de heenwedstrijd verloor TOP in een moeizame wedstrijd met 7-6. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Timmerman. Zoals eerder benoemd is EKCA een korfbalploeg die in een erg laag tempo speelt. Hierdoor komt TOP minder tot aanvallen toe maar ook EKCA krijgt hierdoor minder goede kansen. Met gevolg dat er weinig doelpunten vielen. Bij rust stond een magere 4-3 stand op het scorebord.

In de rust werd aangegeven niet in het tempo van EKCA mee te gaan. Dit lukte in het begin aardig voor de toppers. Ze liepen uit naar een verschil van 3 , 8-5. EKCA toonde echter veerkracht en wist door middel van scores van grote afstand bij 8-9 voor het eerste op voorsprong te komen. TOP probeerde met enkele wissels het tij nog te keren en wist nog eenmaal gelijk te komen 9-9. EKCA gooide enkele minuten voor tijd de winnende bal in de korf door middel van een strafworp.

Een jammerlijk verlies voor de toppers. Als men gewonnen had stond de ploeg uit Vroomshoop samen bovenaan met de andere 3 kanshebbers, maar dat is nu niet aan de orde. TOP staat door dit verlies op een 4e plek met 2 punten achterstand op de nummer 1. Genoeg redenen om bij de hervatting van het veldseizoen weer vol aan de bak te moeten gaan. TOP zal zich nu moeten gaan opmaken voor het zaalseizoen. Eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie is op 23 november.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›