4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust verliest van Rood Zwart

VROOMSHOOP - Uit de eerste vier competitiewedstrijden wist Sportlust slechts 2 punten te behalen. Evenveel als de tegenstander van vandaag, Rood Zwart uit Delden. Ten opzichte van vorige week kon trainer Job Lamberink weer beschikken over de van blessures herstelde Stefhan de Vries, Tsjeard Brinksma, Toon van Dam en Thomas Spoor. Wel ontbrak Tim Spoor nog door een blessure. Hetzelfde gold voor de nog altijd langdurig geblesseerde Simon Spoor. Het werd een teleurstellende wedstrijd die wederom leidde tot een nederlaag.

De openingsfase was voor Sportlust dat het spel mocht maken en ook het betere van het spel had. Dit resulteerde na ruim 10 minuten in een grote kans voor Sem Kosse, die een op een met de doelman helaas het net niet wist te vinden. Daarnaast kreeg ook Dinand Hankamp een goede kopkans na een prima voorzet van Toon van Dam, helaas belandde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Daarna brak er een rommelige fase aan waarin beide ploegen de bal niet goed in de ploeg wisten te houden en waarin beide ploegen nog één keer gevaarlijk werden. Allereerst kreeg de spits van Rood Zwart een goede mogelijkheid, daarna was het de beurt aan Dennis Jozic. Na een goede dieptepass van achteruit wist hij de uitkomende doelman helaas niet te passeren waardoor er gerust werd met de brilstand.

De 2e helft begon vervelend voor Sportlust. Na een aanval over de rechterkant van de uitploeg belandde een voorzet bij de spits van Rood Zwart, die nadat hij de bal naast schoot hard in botsing kwam met Sportlust doelman Frank Dubbink. Frank moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Daan Spoor. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het wel raak voor de bezoekers. Na wederom een aanval over de rechterkant werd de spits na een goede voorzet bereikt en hij kopte de 0-1 binnen.

Kort hierna kreeg Dennis Jozic een mogelijkheid om de gelijkmaker te maken maar hij zag zijn inzet de goal missen. Nadat Sportlust een kwartier voor tijd slordig balverlies leed, matig ingreep op het middenveld en vervolgens achterin verkeerd stapte, kwam de 0-2 op het scorebord. Hierna probeerde Sportlust het nog wel maar was het niet bij machte om voetballend tot goede kansen te komen. In de slotminuten kwam Dennis nog eenmaal tot een uitstekende mogelijkheid, echter wist hij een op een niet tot scoren te komen.

Hiermee werd ook de vijfde wedstrijd van het seizoen niet gewonnen en ziet Sportlust zich zelf terug op de één na laatste plek op de ranglijst. De komende weken is het zaak om ondanks de tegenvallende seizoenstart toch positief te blijven, de rug te rechten en punten te pakken. Te beginnen volgende week in Wierden, bij het Juventa’12 van oud-Sportlust trainer Gerard Kocks.

Opstelling Sportlust:
Frank Dubbink (49. Daan Spoor), Thomas Spoor, Allard Hankamp, Tsjeard Brinksma (65. Niek Bruins), Coen Kleinheerenbrink, Dinand Hankamp, Coen Sickman, Stefhan de Vries, Toon van Dam (70. Stijn Bruins), Dennis Jozic, Sem Kosse

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›