4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Badminton

Topweekend voor Peatminers VU12

VRIEZENVEEN - De meiden van X12-2 hadden een druk, maar zeer geslaagd weekend. Zaterdag speelden ze in Enschede tegen Jugglers. Zondag mochten ze in Zwolle op het grote veld van landskampioen en partnerclub Landstede Hammers hun kwaliteiten laten zien.

Jugglers X12-2 - Peatminers X12-2 (40-42)
De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en namen een 2-11 voorsprong in de eerste 2 periodes. Maar daarna haperde de verdediging. Jugglers kwam langzaam dichterbij en in de vijfde periode zelfs op gelijke hoogte (19-19). De dames herstelden zich en liepen weer weg bij het team uit Enschede. Jugglers gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam in de zevende periode opnieuw langzij (37-37). Daarna volgde een zenuwslopende achtste periode. Jugglers drong aan, maar de meiden hielden stand. Een zwaarbevochten en dik verdiende overwinning voor de meiden van Peatminers!
En als kers op de taart mochten de meiden een dag later in de pauze van de eredivisiewedstrijd tussen partnerclub Landstede Hammers en Donar uit Groningen nóg een wedstrijdje spelen. Op het centercourt, voor zo'n 800 man publiek, lieten ze zien wat ze kunnen en genoten ze volop van hun momentje in de spotlights. Een geweldige ervaring voor deze jonge meiden!

Landstede ZAC VSE1 - Peatminers VU22-1 (68-67)
Afgelopen vrijdag 11 oktober hebben de VU22 van Peatminers een wedstrijd gespeeld in Zwolle. De meiden hebben voor de competitie tegen hetzelfde team een oefenwedstrijd gespeeld. Hoewel ze toen hadden verloren waren ze vastberaden om nu te winnen.
Zoals verwacht begonnen beide teams in een zone-defense. De wedstrijd verliep van begin tot eind constant en ging gelijk op. In de rust was het een stand van 35-34 en zo eindigde het derde kwart met 56-49. Beide teams bleven hard werken en het was een nek-aan-nek race. Uiteindelijk heeft Landstede aan het langste eind getrokken en hebben de meiden van Peatminers verloren met 68-67. Het was een leuk en leerzame wedstrijd waar we als team met opgeheven hoofd de zaal hebben verlaten!

The Jugglers VU16 1 - Peatminers VU16 1 (53-62)
Het eerste kwart speelden we erg gelijk op. Onze verdediging ging niet zo lekker, maar in de aanval speelden we wel erg sterk. Tussenstand 1e kwart 14-16.
Het tweede kwart maakten de tegenstandsters veel fouten waardoor wij veel vrij worpen kregen helaas gingen de meeste van die vrije worpen mis. Tussenstand 29-32.
Het derde kwart ging niet zo goed we waren niet strak aan het verdedigen waardoor het andere team veel punten scoorde. Tussenstand 50-40.
Het vierde kwart lieten we het andere team niet zomaar winnen we verdedigden erg goed en onze aanval ging ook erg goed het was erg spannend op de laatste minuut scoorde we nog wat puntjes er bij en het stond toen gelijk 53-53 dus we kregen verlenging.

Omdat we al tien punten hadden ingehaald wisten we dat we deze wedstrijd wel konden winnen dus we gingen ook erg goed verdedigen en in de aanval scoorden we veel punten.
De wedstrijd is gewonnen met 53-62.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›