4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

TOP wint topper van HKC

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond de topper tegen medekoploper HKC uit Hengelo op het programma. Beiden ploegen draaien tot zover een goed veldseizoen en hebben na 5 speelrondes 8 punten. Beide coaches van zowel TOP als HKC hebben een verleden bij tegengestelde clubs. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Koster.

Op een regenachtig sportpark de bosrand begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De eerste aanvalsvakken van beide ploegen draaide de volledige wedstrijd niet. Het eerste doelpunt moest daardoor lang op zich wachten. Pas na ruim 10 minuten spelen wist HKC de score te openen. TOP bracht de stand halverwege de eerste helft op 1-1. TOP wist na de eerste vak wissel direct 2 keer snel te scoren en bracht de stand op 3-1. Het duurde even voordat er weer gescoord werd. HKC deed dat als eerst gevolgd door een score van TOP. Vlak voor rust bracht HKC de stand op 4-3. Met deze magere stand gingen de spelers aan de thee.

Direct na rust promoveerde HKC haar eerste aanval tot een doelpunt. Al snel in de tweede helft bracht TOP meer lengte in de ploeg. Dit resulteerde in meer en betere kansen. TOP kwam weer op voorsprong. Maar het was weer HKC wat gelijk wist te maken. Dit was het spelbeeld van de wedstrijd. TOP kwam op voorsprong en HKC wist gelijk te maken. HKC wist halverwege de tweede helft de rollen even om en draaien en kwam voor het eerst op voorsprong bij een stand van 8-9.

Lang duurde die voorsprong niet en TOP wist gelijk te maken en niet lang daarna op voorsprong te komen. Tegenvaller voor TOP was het uitvallen van aanvoerder Martin Bakker die door een ongelukkige actie de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. Net als de wedstrijd tegen ELKO brak er een spannende slotfase aan. HKC maakte weer gelijk gevolgd door een score van TOP 11-10. HKC wist nog eenmaal gelijk te maken maar in de slotminuut van de wedstrijd wist TOP nog eenmaal op voorsprong te komen door een afstandsschot. HKC kreeg nog enkele kansen maar wisten ditmaal niet de gelijkmaker te noteren. De scheidsrechter floot af bij een stand van 12-11 in het voordeel van TOP.

TOP wint wederom in extremis van opnieuw een titelkandidaat. Aankomende zaterdag moeten de toppers naar Zwolle. Het sterke Oranje Zwart staat dan op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›