4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Hardwerkend Voorwaarts gaat strijdend ten onder

OLDENZAAL - Onder moeilijke natte omstandigheden begonnen de teams aan hun karwei. Een grote tegenvaller was er al voor de wedstrijd. Bernd Bove kon vanwege een enkelblessure niet spelen. Zijn vervanger was Nick Wessels. Daarentegen begon Tim Harms weer fit op de bank.

De 1e kans was voor de Esch maar Sander Berghuis was attent. Maar gaandeweg werd het een evenwichtig duel. In de 5e minuut werd de snelle Mauro Slatius op snelheid keihard onderuit gehaald. Een veel te hoog en harde tackle van een verdediger van de thuisploeg die met zijn knie in het dijbeen van de Voorwaarts aanvaller beukte. De speler ontving geel, waar rood ook zeker op zijn plaats was geweest. De enige discutabele beslissing van de zeer goed fluitende scheidsrechter Beldman uit Holten. De vrije trap leverde echter niets op. Voorwaarts was in die fase de bovenliggende partij. Jammer was het dan ook dat Sander Berghuis in de 14e minuut geen antwoord had op een vrij onschuldig afstandsschot van Leijdekkers : 1-0.

Voorwaarts toonde veerkracht door de strijd meteen weer aan te gaan. Kevin Klos kopte in vrije positie van dichtbij naast. Mauro Slatius kreeg twee goede mogelijkheden. Bij de 1e nam hij de bal aan terwijl een geplaatst schot een betere optie was geweest. De 2e was vanuit een moeilijke positie, zijn fraaie schot werd even mooi tot hoekschop verwerkt door doelman van Erven.

Na rust bleef Voorwaarts hard werken voor een beter resultaat. De kansen waren echter schaars ondanks het veldoverwicht. Invaller Tim Harms schoot net naast en Gert Dogger zag een lob gepakt worden. Aan de andere kant kopte de thuisploeg nog op de lat maar Voorwaarts bleef geloven in een beter resultaat. De laatste 10 minuten ging Voorwaarts uiteraard alles of niets spelen met Lars Bove in de spits. Het werd niets. In de 90e minuut counterde de Esch via invaller Prumers naar 2-0.

Na 4 wedstrijden heeft Voorwaarts 3 punten. Daarbij waren 3 zware uitwedstrijden tegen respectievelijk Bergentheim, ON Almelo en De Esch. Geen paniek dus.
Volgende week komt ASV naar Westerhaar. Hopelijk komt Voorwaarts dan wel tot scoren. Een essentieel onderdeel van het voetbal. Positief was dat Tim Harms zijn eerste minuten maakte en Wout Roelofs, vandaag in het 2e, volgende week ook weer kan aansluiten.

Berghuis; de Lange, B Wessels, L Bove, Scherphof; Klos, Boertje, Eggink; Dogger, N Wessels(62. Harms)en Slatius (75. Van Nuil)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›