4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO en Flevo Boys delen de punten

EMMELOORD - Op een druilerig sportpark “Ervenbos” in Emmeloord stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het bord. Vooraf zou menig DETO aanhanger hier voor getekend hebben na het debacle van een week eerder, echter nu was er toch bij menigeen een lichte teleurstelling waarneembaar want na een 0-2 ruststand en ook uitstekende mogelijkheden in de tweede helft had DETO hier zomaar als winnaar van het veld kunnen stappen.

Interim hoofdcoach Guus Hoevenberg had zijn ploeg en tactiek gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd in Nijkerk. Maarten Jansen was als centrumspits terug in de basis ten koste van de geschorste Lesley Nahrwold en ook Kevin Aman was terug van een blessure en verving de geblesseerde Stan Nijhuis. DETO begon goed aan het duel in Emmeloord en dit resulteerde binnen een kwartier in de voorsprong. Kevin Aman zette goed door over links en zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal hard binnengekopt door Maarten Jansen: 0-1.

Even later leek er een identieke goal te komen, echter Flevo Boys doelman Rodney Rosink kon de bal nog net onderscheppen. Die tweede goal kwam er wel tien minuten voor de pauze. Ivar Span, deze middag voor de gelegenheid rechtsback, wilde een lange bal vanaf de DETO helft terugkoppen op zijn doelman, echter hij deed dit net iets te kort waardoor Kevin Aman de bal kon onderscheppen en de 0-2 in de verre hoek kon plaatsen.

Na de thee kwam een getergd en fel Flevo Boys uit de kleedkamer. Het resultaat hiervan was al na twee minuten zichtbaar toen Timon Rorije een voorzet tegendraads achter Anthony van Zaltbommel kon koppen: 1-2. DETO leek even geschrokken van dit snelle tegen doelpunt, echter herpakte zich op prima wijze. Een minuut na de aansluitingstreffer had Ferdi ter Avest de 1-3 op zijn hoofd echter de kopbal miste de juiste richting.

Flevo Boys trainer Waalderbos bracht nog meer aanvallende impulsen met goaltjesdief Madih Doufikar en ook het grote 17-jarige Flevo Boys talent Marcel Schaapman mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht. In de 65e minuut rammelde Flevo Boys opnieuw aan de DETO poort middels een hard schot op de lat en in de 78e minuut was het alsnog raak toen invaller Marcel Schaapman schitterend kon uithalen vanaf rand zestien en de 2-2 strak in de kruising joeg.

Daarna kon de wedstrijd letterlijk alle kanten op en er kwamen dan ook nog goede mogelijkheden aan beide kanten want zowel Flevo Boys als DETO ging op jacht naar de winst. Met name Maarten Jansen was dichtbij de winnende namens DETO. Eerst met een snoeiharde kopbal die centimeters naast ging en even later met een pegel die ternauwernood door Rosink gestopt kon worden. Echter gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt op de ranglijst.

Komende maandag 14 oktober begint Hennie in ’t Hof aan z’n job als hoofdtrainer van DETO. Hij kan eerst twee weken met de ploeg aan de slag zonder competitieduels want komend weekend is er geen speelronde in de hoofdklasse B. Wel speelt DETO komende donderdagavond 17 oktober thuis een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser RKZVC uit Zieuwent. Aftrap op “Het Midden” om 20.15 uur. Zaterdag 26 oktober wordt de competitie hervat tegen de nummer drie van de ranglijst Eemdijk uit Bunschoten Spakenburg. Deze wedstrijd in Vriezenveen begint om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Flevo Boys - DETO Twenterand :
Toeschouwers: 250
Scheidsrechter: De heer W. Wiersma
Assistent scheidsrechters: De heren B. Lampers en I. Groothuismink
Gele kaarten: Koen Fleer, Kevin Aman (DETO) en Aron Strengholt (Flevo Boys)

Scoreverloop:
13. 0-1 Maarten Jansen
37. 0-2 Kevin Aman
48. 1-2 Timon Rorije
78. 2-2 Marcel Schaapman

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Guido Bernasco (62. Tim Bongers), Wybe Kram, Koen Fleer, Kai Wesselink, Mark Koetsier (70. Muhammed Kaya), Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest (75.Qays Shayesteh), Maarten Jansen, Kevin Aman
Opstelling Flevo Boys
Rodney Rosink, Bjorn Adams, Aron Strengholt (67. Marcel Schaapman), Frank Post (56. Madih Doufikar), Timon Rorije, Ivar Span, Duane Tjen-A-Kwoei, Lars de Boer (85. Wesley Meijer), Tomas Boer, Marc Reussing, Yume Ramos

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›