4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers jeugd pakt belangrijke overwinning

VRIEZENVEEN - Dit weekend was een uitwedstrijd weekend voor Peatminers. De groene brigade reisde weer door het hele land om te gaan basketballen.

Valley Bucketeers X16-1 - Peatminers X16-1 (37-54)
De mannen van Peatminers zijn nog ongeslagen na twee competitierondes. Maar de lat lag hoog afgelopen zaterdag. De Nijverdallers, met maar liefst 6 ex-Landstede (eredivisie)spelers in de gelederen, zijn één van de grote favorieten voor het kampioenschap. Peatminers begon dan ook als underdog aan deze wedstrijd.

De eerste periode leek Valley Buck die status ook waar te maken. Peatminers werd overrompeld en keek al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Maar het team liet zich niet van de wijs brengen. Vanaf de 2e periode namen de Vriezenveners het initiatief over. Individuele acties van de tegenstander strandden in de hechte defensie van Peatminers. En met fraaie aanvallen kwam Peatminers terug in de wedstrijd. Halverwege het tweede kwart kwam het team zelfs op een voorsprong. De rust werd bereikt bij 16-23.

Na de rust trok Valley Buck alle registers open om de achterstand te verkleinen. De defensie van Peatminers verslapte iets. De Nijverdallers profiteerden en kwamen met enkele individuele acties terug tot één punt. Maar het Vriezenveense collectief hield stand. Verdedigend stelden ze orde op zaken. Aanvallend wisten de jongens elkaar uitstekend te vinden. Met fraaie passes, goede rebounds en hecht teamspel bouwden ze de voorsprong weer uit naar 11 punten aan het einde van het derde kwart (30-41).

Het vierde kwart kon Valley Buck geen vuist meer maken. Peatminers hield eenvoudig stand en behoudt daarmee de ongeslagen status. Een verrassende overwinning dankzij een hecht Vriezenveense collectief!

Jugglers X12-1 - Peatminers X12-2 (48-19)
De meiden van Peatminers stonden opnieuw tegen een groot lengteoverwicht. Maar dat deerde de meiden niet. Ze speelden brutaal en onbevangen. Een achterstand (8-2) werd weggewerkt tot 12-10 in de derde periode. Jugglers schrok zichtbaar en ging een tandje fysieker spelen. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt in de rebound. Qua spel deden de meiden weinig onder voor hun tegenstander.

Overige uitslagen:
Risne Stars X12 1 – Peatminers X12 1 (47-43)
Batouwe V16 1 – Peatminers V16 1 (33-24)
Batouwe X14 1 – Peatminers X14 1 (38-83)
Uitsmijters X14 1 – Peatminers X14 2 (113-9)
Landstede Basketbal ZAC M18 2 – Peatminers M18 1

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›