4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO ook na derde wedstrijd nog puntloos

VRIEZENVEEN - DETO heeft zaterdag op eigen veld een forse nederlaag geleden tegen RKAV Volendam. De mannen uit het karakteristieke dorp aan het IJsselmeer, voor de competitie getipt als een van de mogelijke kampioenskandidaten, hadden in de eerste fase van de wedstrijd geen kind aan DETO want na een klein half uurtje prijkte al een 0-3 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. DETO mocht zich gelukkig prijzen dat het na 90 minuten “slechts” 1-4 was tegen een uitstekende tegenstander.

DETO trok vanaf de aftrap direct naar voren en nadat de bal uit het Volendammer strafschopgebied was gewerkt was het de snelle Volendam voorhoede die al na 47 seconden handig profiteerde van een misverstand in de DETO defensie. Kevin Giele kon de bal over de uitkomende Van Zaltbommel in het lege doel schieten: 0-1.

DETO was het vervolgens helemaal kwijt na deze vroege tegentreffer en de Volendammers roken bloed. Men combineerde er lustig op los en speelde bij vlagen de DETO defensie uit elkaar, wat in de 18e minuut al de 0-2 opleverde van Niels Springer. Tien minuten later mocht Volendam een vrije trap nemen ver op de DETO helft. Deze werd goed uitgevoerd waarbij Stefan Plat het eindstation was en Van Zaltbommel met een fraai geplaatst schot kansloos liet: 0-3.

Dit was tevens de ruststand. Na de pauze drong DETO wel meer aan, creëerde ook wel een paar mogelijkheden, maar Volendam kwam geen moment echt in de problemen en leek tevreden met de royale voorsprong. Deze voorsprong werd nog groter toen doelman Van Zaltbommel een kwartier voor tijd de bal zomaar inleverde bij Volendam waarna Niels Springer kon profiteren: 0-4.

Kort daarna was Maarten Jansen dichtbij een treffer, echter hij raakte de voorzet van Kevin Aman voor open doel volkomen verkeerd waardoor de stand ongewijzigd bleef. Drie minuten voor het eindsignaal was het Kevin Aman die toch nog de eretreffer liet noteren: 1-4. In blessuretijd schoot Coplan Soumaoro namens DETO nog op de paal.

DETO zal zich de komende weken snel moeten herpakken om niet vroegtijdig in dezelfde situatie als vorig seizoen te geraken. De eerste mogelijkheid is komende zaterdag als DETO op bezoek gaat op Urk bij de plaatselijke SV. Aftrap op “De Vormt” is om 15.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – RKAV Volendam:
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: De heer E. ter Brake
Assistent scheidsrechters: De heren J. Teders en I. Groothuismink
Gele kaarten: Kai Wesselink, Kevin Aman (DETO)
Scoreverloop:
1. 0-1 Kevin Giele
18. 0-2 Niels Springer
27. 0-3 Stefan Plat
76. 0-4 Niels Springer
86. 1-4 Kevin Aman

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Tim Bongers, Koen Fleer, Kai Wesselink, Hoeseb Yakob, Qays Shayesteh (77. Milan Weiss), Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest, Lesley Nahrwold (79. Maarten Jansen), Kevin Aman

Opstelling RKAV Volendam:
Sander Binken (80. Niels Ras), Sonny Tol, Stef Schokker, Gerry Schilder, Stan Veerman, Stefan Plat, Niels Springer, Nick Tol, Kevin Giele (77. Jens Kras), Maarten Woudenberg, Nick Tuyp (82. Pieter Kroon)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›