4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Zaterdag 7 september: de Triatlon Vroomshoop

VROOMSHOOP - Ruim 700 atleten (uit Overijssel en ver daarbuiten) zullen deelnemen aan de diverse afstanden: 1e Divisie sprint, halve triatlon, kwart, achtste, zestiende en de korte jeugdafstand.

Om de veiligheid van de sporters op het parcours veilig te stellen, zijn er daarvoor diverse wegafzettingen en bijbehorende omleidingsroutes nodig.
De organisatie is zich terdege bewust dat er ieder jaar weer om een gunst gevraagd wordt bij alle mensen en bedrijven langs het parcours. De wegen langs de ‘hoofdroute’ zullen afgesloten zijn van 07.00 u tot 20.00 uur. Het is een dag dat je als bewoner niet zo maar weg kan en als bedrijf wellicht in de planning rekening moet houden met een lastige aanvoer van producten of ontvangst van klanten. Hierover worden de aanwonenden meerdere keren per jaar geïnformeerd door o.a. huis aan huis informatie te verspreiden.
Het wordt gewaardeerd dat er nu al voor de elfde keer een groots evenement mogelijk is waar vooral ook door de sporters met waardering over gesproken wordt. De medewerking van de aanwonenden speelt daarbij een grote rol.

Gedurende de dag zullen vele sporters zichzelf uitdagen voor mooie prestaties. Graag maken we de serie indeling aan iedereen bekend.

Triathlon serie Starttijd Onderdeel
1 09:45 Halve triatlon
2 11:00 Halve triatlon
3 12:15 1eDivisie mannen
4 13:00 1eDivisie vrouwen
5 14:00 Kwart triatlon
6 14:45 Kwart triatlon
7 15:30 Achtste triatlon Twenterand
8 15:55 Achtste triatlon individueel + trio's
9 16:20 Achtste triatlon
10 16:45 Zestiende triatlon
11 17:15 Jeugd
12 17:25 Jeugd trio’s


Dit jaar zijn er weer twee series vanuit de landelijke divisie wedstrijden, de finale wedstrijd van de 1e Divisie Noord wordt gehouden in Vroomshoop. Na weer goede reacties van de NTB jury vorig jaar, werd wederom door de NTB (Nederlandse Triathlon Bond) een divisie wedstrijd toegekend. Bij deze team wedstrijden wordt steeds in teams van 4 personen deelgenomen, alle 4 doen ze de onderdelen samen; deze sporters zullen dus steeds in groepjes over het parcours gaan, een mooi gezicht en een harde strijd tussen de teams.

Ook voor de allerkleinsten zal een sportieve prestatie op het parcours mogelijk zijn. Aan het eind van de middag (vlak voor de prijsuitreiking) wordt een loopfietsen race gehouden voor kinderen tot en met 5 jaar.
Een gezellige onderbreking bij de rotonde. Inschrijving aldaar, voor loopfietsjes en helm wordt door de organisatie gezorgd.

Momenteel wordt in Vroomshoop en omstreken steeds meer zichtbaar dat de triatlon er aan komt: publicatieborden langs de weg, trainende dorpsgenoten en niet te vergeten de opbouw door vele vrijwilligers. Om te zorgen dat zaterdag alle activiteiten op een veilig parcours kunnen plaatsvinden, zullen gedurende de week hier en daar al delen van afzettingen zichtbaar worden.

Weer vele sponsoren ondersteunen het evenement, zowel financieel als in natura.
Zonder die ondersteuning zou het onmogelijk zijn om alles te regelen
Ook de vrijwilligers staan weer klaar om de handen uit de mouwen te steken; er wordt door circa 170 mensen belangeloos meegewerkt , een vaste groep door het jaar heen met als op 7 september het hoogtepunt: op diverse posten langs het parcours(zoals bij fietsparcours, loopparcours), bij het zwembad, de ontvangst en als fotograaf of cateraar voor de eigen vrijwilligersgroep). De organisatie is heel blij met deze trouwe groep mensen.

Er zullen zaterdag veel mensen van buiten de gemeente in ons dorp vertoeven. De bezoekers worden om te parkeren verwezen naar een weiland aan de Flierdijk in de buurt van sportpark De Bosrand. Van daaruit is bewegwijzering via het bos naar de inschrijving op het terrein van de ijsclub.
Voor het publiek is NIET de vertrouwde ingang bij het zwembad bereikbaar, dat is die dag gereserveerd voor de sporters die daar fietsend en lopend heen en weer gaan.
Publiek dat naar het zwembad wil, kan vóór het zwembadterrein bij de witte slagboom via het bospad naar de ijsclub of nà het zwembad oversteken om het zwembadterrein op te gaan. Op diverse plekken zullen vrijwilligers helpen met de (veilige) oversteek van het parcours. In het deelnemersboekje dat tijdens de wedstrijd wordt uitgedeeld - en bij aanwonenden wordt langs gebracht - staat een gedetailleerde plattegrond met mogelijke routes en oversteekplaatsen.

Het bestuur hoopt dat het weer een gezellige, sportieve dag zal worden en zal er al het mogelijke aan doen om alle activiteiten zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Komt u zaterdag ook meegenieten van het evenement?

Voor meer informatie over het evenement kunt u kijken op onze website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›