4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Winst voor DETO tegen Quick’20

OLDENZAAL - DETO heeft de afgelopen week twee oefenduels afgewerkt. Waar dinsdag thuis met 0-3 werd verloren van derdedivisionist Excelsior’31 uit Rijssen, daar werd zaterdag de laatste test voor de competitie met 2-4 gewonnen tegen zondaghoofdklasser Quick’20 in Oldenzaal. En deze laatste oefenwedstrijd bood zeker perspectief voor de competitie in de Hoofdklasse B die komende zaterdag voor DETO begint met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AVV Swift.

Al na 9 minuten kopte Maarten Jansen de 0-1 binnen na een afgemeten voorzet van Kevin Aman. Op het kwartier verdubbelde Ferdi ter Avest de score, toen hij na een steekpass van Soumaoro vrij voor doelman Peterman van Quick werd gezet: 0-2. Oud Excelsior’31 spits Cem Köse bracht Quick na 25 minuten terug in de wedstrijd met een rake kopbal: 1-2. Kort daarna was het wederom Maarten Jansen die uit een hoekschop de 1-3 aantekende. Met deze stand werd gerust.

In de rust diverse mutaties in beide teams waardoor het na rust even zoeken was naar de juiste balans. In de 71e minuut was het wederom raak voor DETO. Ferdi ter Avest kwam alleen voor de doelman en scoorde beheerst de 1-4. Nog geen minuut later alweer een doelpunt aan de andere kant toen DETO doelman Jens Veldwachter de bal ongelukkig van z’n voet zag springen waarna Frank Eulderink dankbaar profiteerde en de bal in het lege DETO doel kon schuiven: 2-4. Hiermee was de eindstand bereikt.

DETO kan terugblikken op een goede oefenperiode waarin drie maal werd gewonnen en een keer werd verloren tegen uitstekende tegenstanders. Maar zoals in het verleden vaker is gebleken zeggen oefenresultaten niet altijd alles want vanaf komend weekend gaat het pas weer echt “om de knikkers” en dat brengt altijd andere factoren met zich mee dan tijdens een oefenwedstrijd. De technische staf heeft de afgelopen weken veel gezien en zal op basis hiervan de keuzes voor de komende competitiewedstrijd gaan maken.

Komende zaterdag treft DETO op sportpark “Het Midden” AVV Swift uit Amsterdam. Een ambitieuze ploeg die haar thuiswedstrijden speelt in onze hoofdstad onder de rook van het Olympisch Stadion met op papier een meer dan uitstekende selectie. Aftrap zaterdag is om 14.45 uur. Iedereen is van harte welkom!

Opstelling DETO tegen Quick’20:
Jens Veldwachter, Wybe Kram, Tim Bongers (46. Stan Nijhuis), Koen Fleer, Kai Wesselink (62. Guido Bernasco), Hoeseb Yakob (46. Mark Koetsier), Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro (62. Qays Shayesteh), Ferdi ter Avest, Maarten Jansen, Kevin Aman (46. Milan Weiss)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›