4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Triatlon Vroomshoop op zaterdag 7 september

VROOMSHOOP - Binnen enkele weken is het weer zover; zaterdag 7 september zal Vroomshoop weer in het teken staan van de jaarlijkse triatlon. In 11 jaar uitgegroeid tot een evenement waar steeds honderden atleten uit het hele land op af komen. En ruim 140 betrokken vrijwilligers zetten zich een hele dag belangeloos in. Vele trouwe sponsoren dragen financieel of middels materialen hun steentje bij.

Snel nog inschrijven; dat kan nu nog! De officiële inschrijving sluit op zaterdag 24 augustus om 23.59 uur. Veel sporters hebben zich al opgegeven, maar er zijn nog plaatsen vrij. Meedoen kan individueel maar ook als team (duo/trio). Opgeven kan via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl/inschrijven. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar 06 – 5398 8481.

Nieuw toegevoegd is de zestiende afstand: 200 meter zwemmen, 9,5 km fietsen en 3,2 km hardlopen. Een mooie afstand voor de oudere jeugd, als kennismakings afstand of juist voor de wat oudere sporter. Doe mee en daag jezelf uit.

Dit jaar staat weer de halve triatlon op het programma; na de succesvolle introductie van vorig jaar zelfs met een dubbel aantal startplaatsen: en VOL! Een pluim voor de organisatie: er zijn niet meer dan 10 plaatsen in Nederland waar een halve triatlon georganiseerd wordt. Natuurlijk ontbreken de vaste afstanden niet: diverse series kwart triatlon en achtste triatlon (met een serie voor de Twenteranders), een zestiende trialton (nieuw!) en de jeugdafstand (Rabo Kids Triatlon). Een heel vol programma!

Er is keuze uit diverse afstanden:
Zwemmen Fietsen Hardlopen Individueel Team
Halve triatlon 1900 mtr 91,5 km 20,2 km Ja Nee
Kwart triatlon 1000 mtr 36,8 km 10 km Ja Nee
Achtste triatlon 500 mtr 18,6 km 5,4 km Ja Ja
Zestiende triatlon 200 mtr 9,5 km 3,2 km Ja Nee
Kids (mini) triatlon 100 mtr 4,8 km 1 km Ja Ja

Meer informatie over de wedstrijd, de diverse parcoursen en wegafzettingen kunt u vinden op de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl

De Haere Triatlon Vroomshoop geeft ook aandacht aan het sociale aspect. Bij vele sporters staat de triatlon in Vroomshoop bekend als de gezelligste triatlon van het land. Daar is de organisatie trots op. En er gaat dit jaar nog een schepje bovenop. De triatlon biedt een platform voor bijvoorbeeld de wens van een rolstoelbus voor Micha, zijn vader Jonné de Kimpe doet mee aan de halve triatlon en is een sponsoractie gestart. Een andere deelnemer is Imar de Boer, een jongen uit Vroomhoop die heel graag sport en zich door zijn rolstoel niet laat weerhouden om mee te doen aan de triatlon. Eerder heeft hij aan een paratriatlon meegedaan in Zwolle, nu dus ook in Vroomhoop aan de start.

Ook staat Vroomshoop bij de NTB weer op de jaarkalender van de divisie wedstrijden voor teams. Deze keer zelfs de finale dag van de 1eDivisie Triathlon! Een mooie blijk van waardering vanuit de NTB naar het bestuur en de enthousiaste en professionele inzet van de vele vrijwilligers. Kom ook kijken naar deze toppers. Maak het mee bij de rotonde in Vroomshoop of zie ze langskomen
over het parcours.

De organisatie is in handen van Stichting Triatlon Vroomshoop. Voor meer informatie over dit mediabericht kunt u contact opnemen via tel. 06-5398 8481 of email info@triatlonvroomshoop.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›