4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Alle ruimte voor jeugd/junioren bij De Haere Triatlon Vroomshoop

VROOMSHOOP - Aan de De Haere Triatlon Vroomshoop doen ieder jaar meer dan 700 sporters mee. Door het aanbod van meerdere afstanden is het een sportief evenement dat voor vele leeftijden geschikt is. Dat blijkt ook uit de inschrijvingen van vorig jaar: de jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste 71 jaar. Dit zijn op zaterdag 7 september de mogelijkheden:

Triatlon Experience – basisscholen Vroomshoop
Jong geleerd is oud gedaan. Belangrijk dus om op de basisschool al de mogelijkheid te bieden om een triatlon kennismaking te hebben. Dat resulteerde ook dit jaar in de Triatlon Experience, georganiseerd bij het Aquapark De Zandstuve. Deze korte kennismakings-triatlon is voortgekomen uit een samenwerking van Stichting Triatlon Vroomshoop en Zorgsaam Twenterand. Het staat vanaf dit jaar als vast onderdeel op de agenda voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. In eerste instantie voor basisscholen uit Vroomshoop, volgend jaar wordt het uitgebreid met leerlingen uit Den Ham.
Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor de triatlon sport (een samengestelde wedstrijd met zwemmen, fietsen en hardlopen). Én om de jeugd enthousiast te maken voor het triatlon evenement in Vroomshoop, wat plaats vindt op 7 september.

Rabo kids Triatlon – Schrijf je in en Run for Food!
Al jaren is de Rabobank een trouwe sponsor van de jeugdseries in Vroomshoop. Eerder was de scholenbokaal te winnen voor het snelste team van één van de basisscholen. Nu is gekozen voor een Rabo Kids Triatlon, nog steeds voor basisschoolleerlingen. Er kan zowel individueel worden deelgenomen als in een team van vriendjes/vriendinnetjes of klasgenootjes. De deelnemers hoeven niet meer van dezelfde school te zijn om als team in te schrijven. En de jeugd sport weer gratis! Inschrijfgeld wordt geretourneerd bij deelname op 7 september. De Rabobank ondersteunt ook nog met ‘Run for Food’, of te wel: voor elke jeugddeelnemer aan de Rabo Kids Triatlon wordt een zak verse appels ter beschikking gesteld aan Stichting Manna voor een gezin in Twenterand dat het goed kan gebruiken.

Nieuwe korte triatlon afstand: ‘de zestiende’
De zestiende afstand is nieuw toegevoegd aan het al uitgebreide triatlon programma in Vroomshoop: 500 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Deze afstand is voor deelnemers vanaf 12 jaar. Geschikte afstand voor jeugd/junioren maar kan ook als kennismakingsafstand voor volwassenen. Het zijn afstanden die je misschien toch al zwemt, fietst en rent, ga nu de uitdaging aan om ze achter elkaar (als duursport) uit te oefenen. Let op: deelname kan alleen individueel.

Jeugdcircuit Overijssel – Meerdere wedstrijden voor jeugd
Vanuit de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is contact tot stand gekomen tussen bestuursleden van diverse triatlons / run-bike-runs in Overijssel. Ook hierbij is het doel om de jeugd (tot 15 jaar) dicht bij huis mooie, leuke, laagdrempelige wedstrijden te kunnen laten doen. Er zijn al enkele wedstrijden geweest. Je kunt je nog opgeven voor: 7 juli Triatlon Luttenberg; 18 augustus Rutbeek Triathlon Enschede; 24 augustus Run Bike Run Borne; 7 september Triatlon Vroomshoop; 21 september Triathlon Zwolle. Heb je aan minimaal 4 wedstrijden meegedaan dan ontvang je een leuke attentie van Decatlon. Deelname in diverse leeftijdsklassen (8-11 jaar / 12-15 jaar / 16-19 jaar). Mocht je al hebben meegedaan in Deventer, UT Triatlon, Hof van Twente Triathlon, Rijssen, of Holten dan tellen die wedstrijden al mee bij het totaal in het circuit. Al met al reden genoeg om dus ook mee te doen aan de gezelligste triatlon van Nederland! In Vroomshoop. Online inschrijven kan via dehaeretriatlonvroomshoop.nl/inschrijven

Wat is een triatlon – Algemene informatie Triatlon Vroomshoop

Een triatlon bestaat uit drie sportonderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. De baantjes worden getrokken in het 50-meter openlucht Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop; het fietsparcours is op een afgezet weggedeelte van de Vroomshoopseweg (tussen Vroomshoop en Den Ham); het loopparcours gaat door de bebouwde kom van Vroomshoop zodat te midden van enthousiast publiek gestreden kan worden.
Deelnemers zijn in zeer uiteenlopende leeftijden: van 7 tot 75. Meedoen kan in diverse series en op meerdere afstanden: de halve, de kwart, de achtste, de zestiende en een (verkorte) jeugdafstand. Er kan zowel individueel als in teams (duo of trio) worden deelgenomen.Voor de basisschooljeugd is er de Rabo Kids Triatlon: 100 meter zwemmen, 6 kilometer fietsen en 1 km hardlopen. Alles op een afgezet, verkeersvrij parcours en gecontroleerd door vele vrijwilligers. Deelname is vanaf 7 jaar, voor het zwemonderdeel is diploma A verplicht. Voor het fietsonderdeel is een helm verplicht.

Jeugddeelname is gratis. De start van de jeugdafstand is aan eind van de middag (vanaf 17 uur); hierdoor is er alle ruimte om eventueel deel te nemen aan andere sporten en/of wedstrijden. Voor meer informatie kijkt u op www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl
De organisatie van De Haere Triatlon Vroomshoop is in handen van Stichting Triatlon Vroomshoop. Voor meer informatie over dit mediabericht kunt u contact opnemen via tel. 06-5398 8481 of e-mail info@triatlonvroomshoop.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›