4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Shalom 2, St. Antonius 1 en STEVO 1 winnen DETO MINI WK

VRIEZENVEEN - Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni werd onder perfecte weersomstandigheden op de velden van DETO Twenterand de 13e editie van het DETO MINI WK afgewerkt. Het boardingvoetbaltoernooi voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 6 jaar was ook dit keer weer een ware happening voor jong en oud. De organisatie had, naast het voetbalgebeuren, weer voor een mooi en uitgebreid randprogramma gezorgd, waar jong en oud beide dagen zichtbaar van genoten. Op vrijdag 21 juni was het de beurt aan 16 teams van Vriezenveense basisscholen: Rehoboth, St. Antonius, De Regenboog, Eltheto, De Weemewereld, De Shalom en De Bron.

Nadat DETO voorzitter Arjan Goosselink samen met Heracles Almelo mascotte Bultje het toernooi had geopend werd er stilgestaan bij het overlijden DETO clubicoon Rien Simons, die bij alle edities van het DETO MINI WK aanwezig was als scheidsrechterscoördinator. Na een indrukwekkende minuut applaus voor Rien ging de 13e editie van het DETO MINI WK van start.

Bij alle teams spatte het fanatisme er vanaf. Met veel passie en strijdlust werden de wedstrijden op het scherpst van de snede afgewerkt. Het in grote getale aanwezig publiek kon genieten van veel mooie momenten, onnavolgbare voetbalacties en spannende wedstrijden, waarin de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen. Uiteindelijk kwam de Shalom 2 als winnaar uit de hevige strijd. Maar na een boeiende middag vol met voetbalplezier waren er eigenlijk alleen maar winnaars, want alle deelnemende kinderen kregen als aandenken aan het DETO MINI WK een mooie medaille en een tas met leuke attenties. Waarna iedereen na een geslaagde voetbalmiddag moe maar voldaan huiswaarts keerde.

Op zaterdag 22 juni was het de beurt aan clubteams van Rood Zwart Delden, STEVO Geesteren, SVZW Wierden, Vroomshoopse Boys, V.V. Langeveen, ASV’57 Aadorp, DOS’37 Vriezenveen, BVV Borne, Sportlust Vroomshoop en gastheer DETO Twenterand om te strijden om de DETO MINI WK bokaal.

De spelers van de DETO 1 selectie waren deze dag als vrijwilligers in verschillende functies aanwezig om alles in goede banen te leiden, wat een extra dimensie en impuls aan het toernooi gaf.
Net als een dag eerder bij het toernooi van de basisscholen ging het er fanatiek aan toe. Gaandeweg het toernooi zag je bij de teams van DOS’37 en DETO de krachten wegvloeien, de meeste kinderen hadden vrijdags ook al meegedaan. Desondanks bleef het toernooi tot het eind aan toe spannend.

Uiteindelijk trok STEVO 2 aan het langste eind, in de finale versloeg het SVZW 2. Maar ook bij het toernooi voor clubteams bleken na afloop alleen maar winnaars, want net als bij het toernooi voor basisscholen werden alle teams bij het toernooi voor clubteams allemaal gehuldigd op het DETO podium en kreeg iedereen een medaille als aandenken aan het toernooi. Gezien de vele positieve reacties en bedankjes na afloop van beide toernooien kijkt de organisatie van DETO MINI WK terug op een mooi, sportief en geslaagd toernooi. Het was VOETBAL ZOALS VOETBAL BEDOELD IS.

Enkele cijfers van het 13e DETO MINI WK :
Deelnemende kinderen 225.
Aantal wedstrijden 120
Er waren meer dan 100 vrijwilligers in touw
Het 13e DETO MINI WK werd door ruim 2000 bezoekers bezocht

Het 13e DETO MINI WK 2019 was een sportief en zeer geslaagd toernooi met veel voetbalplezier. Door de inzet van velen zijn beide dagen vlekkeloos en zonder wanklank verlopen, het DETO MINI WK was dan ook meer dan geslaagd. De Toernooi Commissie van het DETO MINI WK wil iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bij gedragen aan het slagen van het 13e DETO MINI WK. Onze speciale dank gaat uit naar de Vriezenveense basisscholen en de deelnemende clubs voor hun inzet en prettige samenwerking.
We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten op het 14e DETO MINI WK eind juni 2020.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›