4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Gelijke Kansen bij DOS’37

VRIEZENVEEN - DOS’37 zal vanaf volgend seizoen ‘Gelijke Kansen’ aanbieden aan jeugdspelers tot en met de JO10.
Spelers tot en met de leeftijdscategorie JO10 (voorheen eerstejaars E-spelers) worden in een veilige omgeving -zonder prestatiedrang van buitenaf- opgeleid, waarbij ontwikkeling op elk niveau voorop staat.

Bij de jeugdteams in de categorie JO8, JO9 en JO10 (wedstrijdvorm 6 tegen 6) vindt er geen gerichte selectie plaats op basis van voetbaltechnische kwaliteiten. Bij DOS’37 moet ieder kind gelijk zijn, nu en in de toekomst. Vanaf de leeftijdscategorie JO11 (wedstrijdvorm 8 tegen 8) zal er weer worden geselecteerd op voetbaltechnische kwaliteit.

Marc Meier, de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding van de Vriezenveense amateurvereniging, is ervan overtuigd dat ze door de Gelijke Kansen een kwaliteitsverbetering doorvoeren door de gehele club en dat eenieder kans maakt om prestatievoetbal te kunnen spelen. Belangstellende ouders en betrokken jeugdkaderleden zijn op woensdag 5 juni jl. bijgepraat over de nieuwe beleidsplannen in een speciaal georganiseerde informatieavond.

De KNVB startte dit jaar al met het gelijknamige project, dat erop gebaseerd is om jeugdspelers dezelfde kansen aan te bieden en geen onderscheid te maken in kwaliteit. Evenveel trainingsmogelijkheden, samen trainen en dezelfde oefenstof per leeftijdscategorie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze aanpak een veel beter fundament biedt voor het ontwikkelen van de jeugdspelers.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›