4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO blijft hoofdklasser

BARNEVELD - DETO moest afgelopen zaterdag de finale spelen van de nacompetitie voor handhaving in de hoofdklasse. Plaats van handelen was neutraal terrein. In dit geval betekende het dat DETO mocht afreizen naar Barneveld alwaar op het fraaie complex van de plaatselijke SDVB werd gespeeld. Tegenstander in de finale was vv Sliedrecht, ploeg in de winning mood, winnaar van de eerste periode en op de tweede plaats geëindigd in de eerste klasse C achter kampioen Sportlust’46 en de ploeg werd een week eerder ook nog winnaar van de districtsbeker. In de nacompetitie had Sliedrecht met duidelijke cijfers (5-2) gewonnen van Roda’46 uit Leusden. Kortom: DETO was gewaarschuwd voor dit uitstekende team.

Eerste fase onder druk
Op een zonnig sportpark “Norschoten”, waar het rond 14.30 uur rood zag van de vele DETO supporters en rookpotten, werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Paarhuis. Vanaf die aftrap was het Sliedrecht dat brutaal aanvallend het initiatief naar zich toetrok en er een aantal keren dreigend via de snelle vleugelspitsen uitkwam. Na een klein kwartier was het raak. Een indraaiende hoekschop werd door verdediger Chris Boom prima ingeschoten: 0-1. DETO raakte door dit doelpunt niet van slag, bleef voetballend de oplossingen zoeken en vocht zich naar mate de eerste helft vorderde, terug in de wedstrijd en kreeg tegen het half uur een aantal prima kansen. In de 32e minuut was het raak. Een crosspass naar de linkerkant bracht Kevin Aman in stelling, die de bal ineens voor het doel trok, waar Kevin Peppels uit de rug van zijn man liep en hard en onhoudbaar de gelijkmaker op het bord zette: 1-1. In de 38e minuut was het weer DETO dat in de zestien van Sliedrecht kwam, waarbij de bal met de hand werd gespeeld door een Sliedrecht verdediger. De grensrechter had het vanuit zijn perspectief duidelijk waargenomen, waarna Coplan Soumaoro vanaf 11 meter mocht aanleggen. Waar Soumaoro normaliter nooit een penalty mist, gebeurde dit vanmiddag, uitgerekend in de finale wel. De bal ging hard naast het Sliedrecht doel, waarna er met een gelijke 1-1 stand werd gepauzeerd.

Honderd procent kansen
Na de pauze werd DETO meer en meer de bovenliggende partij en oogde men fysiek beter dan de tegenstander. Dit resulteerde in een handvol uitstekende kansen, maar er werd niet gescoord. Twee maal werd de paal geraakt. Eerst was het Exterkate die een voorzet hard op de paal schoot en even later was het de ongrijpbare Kai Wesselink die een prachtige aanval besloot met een schuiver op de paal. Een kwartier voor tijd was het wederom Coplan Soumaoro die de beslissing op zijn linkerschoen had, maar ook deze kans werd hoog over geschoten. In de slotfase van de wedstrijd kwam Sliedrecht met 10 man te staan nadat Akram Chentouf veel te laat het duel in ging met Kai Wesselink en deze van achteren neerhaalde, hetgeen een rode kaart betekende.

Verlenging

Kon DETO het afmaken in de verlenging? De ploeg was fitter en stond opeens met 11 tegen 10 in het veld met nog 30 minuten te spelen. Wie dacht dat DETO dit even zou fixen kwam bedrogen uit. Ook Sliedrecht met 10 man kwam er af en toe zeer gevaarlijk uit en Anthony van Zaltbommel moest enkele keren handelend optreden. Na 112 minuten was er dan toch eindelijk de verdiende voorsprong voor DETO. Een aanval over links bracht Lesley Nahrwold in stelling, die even keek waar de keeper stond, waarna hij de bal onhoudbaar zuiver in de hoek van het doel schoot: 2-1. Het laatste kwartier speelden de Sliedrechters voor zover dat nog ging, heel begrijpelijk alles of niets waardoor DETO wat terug moest op eigen helft. Drie minuten voor het einde van de verlenging was het Kevin Aman die aan alle onzekerheid een einde maakte en een mooie counter die begon bij invaller Tristan Bramer, op aangeven van Kevin Peppels de 3-1 hard in het Sliedrecht doel joeg.

Drie keer is scheepsrecht: unieke prestatie !
Hiermee was de finale gespeeld en mag DETO zich ook komend seizoen bewijzen in de hoofdklasse. Een prestatie om U tegen te zeggen. DETO heeft de afgelopen drie seizoenen nacompetitie gespeeld en heeft al deze nacompetities winnend en fit afgesloten. Een heel groot compliment aan de technische staf, onder de bezielende leiding van Jos van der Veen en uiteraard aan de ploeg die dit in het veld heeft gerealiseerd, is hier op zijn plaats. Hoofdtrainer Jos van der Veen gaat na drie unieke seizoenen bij DETO nu aan de slag bij DZC’68 in Doetinchem waar we Jos ontzettend veel succes en plezier wensen ! Iedereen gaat nu eerst genieten van een welverdiende vakantie en we zien iedereen graag terug volgend seizoen langs de velden ! Prettige vakantie !

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand- vv Sliedrecht:
Scoreverloop:
14. 0-1 Chris Boom
32. 1-1 Kevin Peppels
112. 2-1 Lesley Nahrwold
117. 3-1 Kevin Aman
Scheidsrechter: Dhr. M. Paarhuis
Assistent scheidsrechters: De heren A. Overwijk en J. van der Ley
Gele kaart: Kevin Aman (DETO)
Rode kaart: Akram Chentouf (Sliedrecht)
Toeschouwers : 1000

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (105. Guido Bernasco), Wybe Kram, Koen Fleer, Kai Wesselink, Muhammed Kaya, Coplan Soumaoro, Lesley Nahrwold (115.Tristan Bramer), Kevin Peppels (120. Aron Nijland), Joost Exterkate (88.Rene Nijhof), Kevin Aman
Opstelling Sliedrecht:
Mathijs Donatz, Chris Boom, Gavir Breidel, Bas van Stokkom (61. Danny van Laarhoven), Roy van ’t Hoog, Coen van der Waal, Akram Chentouf, Dennis Verhoef, Sjoerd van der Waal (50. Jeroen Muilwijk, 92. Ryan Korporaal), Luciano van Harlingen (107.Jordy de Jong), Marciano Simonis

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›