4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Denksport

Dammers Witte van Moort knap derde tijdens de bekerfinale

HUISSEN - De bekerfinale heeft op 15 juni in Huissen plaats gevonden. Er bleven 8 teams over die voor de laatste grote prijs van het seizoen konden vechten. Tijdens deze finaledag werd met een knock-out systeem gespeeld. De winnaar van de eerste wedstrijd zou zich plaatsen voor de finalepoule (plek 1 t/m 4) terwijl de verliezer om plek 5 t/m 8 ging spelen. Tijdens ronde twee speelde je om een plek in de finaleronde voor plaats 1 of 2 (verliezerspoule voor plek 5/6).

De eerste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen tegen Charlois uit Rotterdam. Winst van Gil Salomé en Vadim Virni en remises van Odin Mol en Jan van Dijk (die tweede bij het sneldamkampioenschap van Nederland werd) waren voldoende. Hijken, de kampioen van Nederland, werd verrassend uitgeschakeld door het bijzonder versterkte team van Gouda. Dat werd de volgende tegenstander van Witte van Moort in de halve finale (de tweede finaleronde).

De andere halve finale was tussen organisator VBI Huissen en WSDV. Na een vlotte remise tussen Virni en Prosman moest Witte van Moort een nederlaag incasseren. Odin Mol zag in een wat lastige stand een meerslag over het hoofd tegen wereldtopper van IJzendoorn en moest een nederlaag incasseren. Salomé had goede kansen tegen Provoost, maar kon helaas het ingewikkelde eindspel niet tot winst brengen. Van Dijk was de laatste hoop. Tegen Winkel werd het nog spannend maar de remisemarge werd niet overschreden; 5-3 tegen dus.

We konden onze laatste krachten inspannen voor de wedstrijd om de derde plaats tegen verliezend half finalist WSDV. Jan van Dijk won overtuigend van Marcel Monteba. Gil Salomé en Vadim Vini maakten remise tegen respectievelijk Jan Groenendijk en Johan Sterrenburg . Odin Mol had zijn dag niet; in een remisestand overzag hij een finesse en verloor. 4-4. Er moest een barrage gespeeld worden met een versnel tempo van 3 min per partij plus 2 seconden per zet. Na een prachtige winst van Virni en drie remises van de andere spelers van Witte van Moort werd de derde plaats veilig gesteld!

Winnaar van de nationale beker werd Gouda. Ook dat gebeurde na een barrage want de eerste wedstrijd was ook 4-4. Winst van Baljakin voor Huissen (vers Nederlands kampioen) tegen Prosman maar verlies van Ludwig tegen Van IJzendoorn. In de barrage was Gouda ongenaakbaar. Een 6-2 overwinning was goed genoeg om de zwaarbevochten beker in ontvangst te nemen. Voor Witte van Moort toch wel een geslaagde dag en een knappe derde plaats!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›