4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia eindigt veldseizoen met gelijkspel

DRONTEN - Twee weken geleden al viel de beslissing dat Amicitia komend veldseizoen een klasse lager speelt. Wat resteerde was nog een laatste wedstrijd tegen ASVD in Dronten. Een ontmoeting die nergens meer om ging. Het resultaat zou alleen voor de statistieken belangrijk zijn.
Na een lang en intensief korfbalseizoen jezelf nog een keer opladen voor een laatste inspanning. Scheidend trainer/coach Manfred Hofstede sprak zijn spelers vooraf toe met uitsluitend bemoedigende woorden. Geloven in jezelf en positief eindigen met een goed resultaat was de eenvoudige boodschap.

Maar om dat ook in de wedstrijd tot stand te brengen bleek lastig. Zoals wel vaker dit seizoen. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand op het scorebord. Via een time-out moest er gecorrigeerd worden. En dat lukte, waardoor bij rust het verschil verkleind was tot twee doelpunten (12-10).
In de kleedkamer werden de aandachtspunten nog eens aangescherpt. Geen reden tot paniek, er waren voldoende kansen gecreëerd. Alleen de afronding liet te wensen over en er moest scherper verdedigd worden.

Direct na de hervatting scoorde de Toyota Drent-formatie drie keer uit drie aanvallen (13-13) en leek het lek boven. ASVD scoorde echter gemakkelijk en liet het niet verder komen dan 14-14. Daarna nam de ploeg uit Dronten weer een voorsprong (19-15). Opnieuw moesten de oranjekragen in de achtervolging. Door beter veldspel volgden drie Vriezenveense treffers op rij (19-18). Direct daarna incasseerde Amicitia weer een tegentreffer en miste het een strafworp. Door alert reageren na de gemiste stip viel de aansluitingstreffer toch binnen (20-19).

Beide ploegen knokten voor een goed resultaat en in de slotfase leek ASVD de overwinning naar zich toe te trekken (21-19). Maar twee doelpunten van Amicitia zorgden voor een terechte 21-21 eindstand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›