4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Triatlon Experience krijgt een vervolg

VROOMSHOOP - Op 6 en 7 juni heeft de Triatlon Experience plaatsgevonden voor de basisscholen in Vroomshoop. Honderden kinderen namen enthousiast hier aan deel. Bijna allemaal volbrachten ze deze tweedaagse experience op het terrein van de ijsbaan en aangrenzende zwembad.
Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor sport en beweegactiviteiten. In dit geval de triatlonsporten fietsen, zwemmen en hardlopen. Na de experience worden de kinderen gekoppeld aan het triatlonevenement in Vroomshoop, dat jaarlijks plaatsvindt en dit keer is dat op 7 september aanstaande.

“Vorig jaar zijn we in samenwerking met bestuur van Triatlon Vroomshoop een zogenoemde experience gestart. Na positieve geluiden van de docenten van de deelnemende scholen hebben we dit nu herhaald. Wederom was het een succes en daarom zetten we dit jaarlijks op de agenda voor leerjaar 7 en 8 van de basisscholen in Vroomshoop. Den Ham zal vanaf volgend jaar ook worden uitgenodigd”, aldus combinatiefunctionaris Stef Lamberink.

De Triatlon Experience is in een kortere afstand afgewerkt dan bij de gebruikelijke triatlon. Er werden vier ronden over ‘de ijsbaan’ gefietst. Daarna twee ronden hardlopen over de ligweide bij het zwembad en als laatste onderdeel twee baantjes zwemmen in het 50 meter bad. Nadat ze het water waren uitgekomen was er een afgevaardigde van De Haere Triatlon Vroomshoop, die de kinderen opving en uitleg gaf over een triatlon. Daarnaast was er de mogelijkheid om direct in te schrijven voor het evenement van 7 september.

In de maand juli wordt getracht om ook het Noordik Vroomshoop aan deze experience te binden.

Meer info promoten sport en bewegen
Wilt u graag sport en bewegen promoten met een bepaald doel en wilt u een sport of bewegingsvorm inzetten als middel, neem dan contact op met Stef Lamberink slamberink@zorgsaamtwenterand.nl of telefonisch 0546 – 481 456.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›