4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Darten

Kremer verliest laatste wedstrijd van Dissel

STAPHORST - Op zaterdag 8 juni moest het superleagueteam van café Kremer zijn laatste wedstrijd spelen uit in Staphorst tegen de Dissel. Voor Kremer stond er niets meer op het spel en zij konden vrijuit spelen. Voor de Dissel daarentegen stond er een aankomende kampioenschap op het spel. Zelf moesten ze winnen of gelijkspelen, maar dan mocht concurrent Sneek hun wedstrijd niet winnen in Veendam. Met 2 busjes ging het team van Kremer richting Staphorst. Teamcaptain Dinand had keuze uit 9 spelers, Bennie, Michael, Christian, Jacob, Bart, Marcel, Jamie, Cor en Alexander. Voor Alexander was het zijn afscheidswedstrijd want hij stopt met de superleague i.v.m werkzaamheden en het verwachten van een kindje.

Dinand liet de volgende spelers starten: Christian, Marcel, Cor en Alexander. Kremer begon voortvarend en gaf de Dissel veel tegenstand en de Staphorsters moesten er hard voor knokken om de overwinning binnen te halen. De roundrobin werd netjes gewonnen door Kremer met 9-6.

Daarna volgden de 4 singles en hierin werden er 2 gewonnen, Christian won met 4-1 en Alexander won netjes van hun kopman Arjan Konterman met 4-2. Marcel verloor helaas met 4-1, hij gooide nog wel een mooie 152 finish en Cor liet zijn tegenstander ontsnappen door het niet af te maken, het werd 4-3 voor hun.

In de koppels werden er 2 wissels toegepast, Jamie en Bennie kwamen erin voor Cor en Marcel. In de 1ste koppel verloren Alexander/Jamie met 3-0 maar hun 2e koppel wisten ze te winnen met 3-1. Christian/Bennie verloren hun beide koppels met 3-2 waarin ze kansen hadden om deze te winnen.

Het stond nu 5-4 voor de Dissel en Alexander mocht proberen er een gelijkspel uit te halen tegen Arjan Konterman. Arjan won deze wedstrijd met 4-3 waarin Alexander 3 matchpijlen had om te winnen. De Dissel won de wedstrijd zodoende met 6-4 en moest nu afwachten wat het was geworden bij Veendam-Sneek. En ja hoor de tussenstand stond 5-3 voor Veendam en zodoende kon er feest gevierd worden door de Dissel, ze waren kampioen geworden in de overgangsklasse en promoveerden naar de hoofdklasse.

Het team van Kremer mag het volgend seizoen weer proberen en eindigde dit seizoen op de 6e plaats.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›