4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO blijft in de race na winst op Kloetinge

KLOETINGE - DETO moest afgelopen zaterdag voor de eerste nacompetitiewedstrijd de lange reis van 270 km maken naar het Zeeuwse Kloetinge. Hier moest men aantreden tegen de plaatselijke vv Kloetinge dat op de tweede plaats was geëindigd in de eerste klasse B. Winst was voor beide ploegen noodzakelijk omdat de winnaar van deze wedstrijd de finale van de nacompetitie mag spelen op neutraal terrein voor een plek in de hoofdklasse volgend seizoen.
Op een stormachtig sportpark “Wesselopark” in Kloetinge werd om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Jobse. Een straffe windkracht 6 stond in de lengterichting over het veld waardoor DETO de eerste helft er een geduchte tegenstander bij had omdat men tegen de wind in speelde.

De openingsfase was dan ook voor de thuisploeg dat met veel druk naar voren speelde en telkens met lange ballen de snelle spitsen zocht. In de eerste minuut had het zomaar raak kunnen zijn toen Wybe Kram uitgleed en Kloetinge kon doorbreken en een voorzet Thijs van den Dries bereikte. Zijn inzet kon door Anthony van Zaltbommel met de voet worden gepareerd waardoor het 0-0 bleef. Even later was Daan Esser gevaarlijk die vrij kon uithalen maar zijn schot verdween langs de voor DETO goede kant van de paal. Na ongeveer 20 minuten, toen de Zeeuwse storm op het veld was gaan liggen, kwam DETO beter in de wedstrijd. Gevaarlijkste moment voor de pauze was voor Stan Nijhuis die zich fraai vrijspeelde en met links uithaalde. Echter zijn schot belandde op de paal van Kloetinge. Met een brilstand werd vervolgens gerust.

Na de pauze mocht DETO het proberen met de wind in de rug. Echter het eerste gevaarlijke moment was voor de gastheren met een inzet van dichtbij, maar Anthony van Zaltbommel was met een flitsende reactie op zijn post en ook de grensrechter had inmiddels gevlagd voor buitenspel. In de fase daarna kreeg DETO vier grote kansen om de score te openen. De eerste betrof een prachtig opgezette aanval over links die op maat werd voorgezet, echter de kopbal van Kevin Aman ging rakelings naast het Zeeuwse doel. Daarna was het Kevin Peppels die drie opgelegde kansen niet wist te benutten, de ene nog mooier dan de ander, maar het bleef 0-0 ondanks ook nog enkele zeer goede mogelijkheden van de thuisploeg. En die stand stond uiteindelijk ook na 90 minuten voetbal nog op het scorebord, waardoor er verlengd moest gaan worden.

DETO speelde ook in de eerste helft van de verlenging met de wind in de rug en kon al snel juichen. Stan Nijhuis, die zich na een moeizame openingsfase tegen de snelle buitenspelers zeer goed in de wedstrijd had teruggeknokt, kon over rechts zijn tegenstanders uitspelen en vervolgens hard en doeltreffend de bal in de lange hoek achter doelman Braafhart schieten: 0-1. Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist toen goed storen van Kevin Peppels leidde tot een DETO aanval waarbij Soumaoro, Aman en Peppels met z’n drieën richting Kloetinge doel konden opstomen. Waar de meesten een voorzet hadden verwacht schoot Coplan Soumaoro de bal strak in de korte hoek: 0-2.

Met deze stand op het bord moest DETO nog een kwartier, de tweede helft van de verlenging, tegen de wind in voetballen. De Vriezenveense ploeg oogde fitter in het laatste stuk van deze slijtageslag, maar het was toch Kloetinge dat zich terug vocht in de wedstrijd. Al na 3 minuten in de tweede verlenging kon invaller Guus de Leeuw geheel vrijstaand binnenkoppen na een voorzet vanaf de rechterkant: 1-2.

Hierdoor mocht DETO nog even billenknijpen. Tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Want invaller Joost Exterkate, koud een minuut in het veld, schoot in de 115e minuut vanuit de draai op het Kloetinge doel waar de bal via de vingertoppen van doelman Braafhart hard in de kruising verdween: 1-3. Hiermee was de Zeeuwse tegenstand gebroken en kon DETO de wedstrijd rustig uitspelen. Een uitstekende prestatie, waarbij de ploeg geduldig bleef, en op kwaliteit en fitheid uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok.

DETO wacht nu nog één finale op neutraal terrein. Op zaterdag 15 juni is Roda’46 uit Leusden of vv Sliedrecht de tegenstander. Wie van de twee dit wordt, wordt pas komende dinsdagavond 11 juni duidelijk. Ook pas daarna kan door de finalisten besloten worden waar deze wedstrijd wordt gespeeld. Houd hiervoor de website en Twitter in de gaten. Het zou mooi zijn als DETO door zoveel mogelijk supporters zal worden ondersteund ! Ook in Zeeland was er een bomvolle supportersbus de ploeg achterna gereisd voor de nodige ondersteuning en dat wordt uitermate gewaardeerd door de ploeg! De winnaar van de finale op 15 juni speelt volgend jaar in de hoofdklasse.

Wedstrijdgegevens Kloetinge - DETO Twenterand:
Scoreverloop:
93. 0-1 Stan Nijhuis
101. 0-2 Coplan Soumaoro
108. 1-2 Guus de Leeuw
115. 1-3 Joost Exterkate
Scheidsrechter: Dhr. M. Jobse
Assistent scheidsrechters: De heren M. Bolwerk en C. Hoogland
Gele kaarten: Lesley Nahrwold, Joost Exterkate en Maarten Booijink (DETO)
Rode kaarten: geen
Toeschouwers : 750

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Wybe Kram, Maarten Booijink (90. Rene Nijhof), Koen Fleer, Kai Wesselink, Qays Shayesteh (63. Muhammed Kaya), Coplan Soumaoro, Kevin Peppels (114. Joost Exterkate), Lesley Nahrwold (107.Guido Bernasco), Kevin Aman
Opstelling Kloetinge:
Mitchell Braafhart, Maarten van Vooren, Jaap Esser (95. Guus de Leeuw), Jeroen de Jonge, Timo Jansen, Daan Esser (62. Can Özgan), Roy Mulder, Valentijn van Keulen (71. Stefan Quinten), Ramon Janson (76. Luuk van Vossen), Thijs van den Dries, Xander van der Poel

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›